Ενημέρωση σε Σπάρτη και Μολάους για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου

Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λακωνίας και τους Δήμους Σπάρτης και Μονεμβασίας, μετά από σχετικό ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας, θα διοργανωθούν ενημερωτικές ημερίδες με θεματικό αντικείμενο την «Ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο».

Οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 28/4 ως εξής:
• Για την περιοχή του δήμου Σπάρτης, στην αίθουσα «Ευάγγελος Φιλιππόπουλος» του Πνευματικού Κέντρου, που βρίσκεται στη δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη Σπάρτης (Λυκούργου 135). Ώρα έναρξης 11.00′.
• Για την περιοχή του δήμου Μονεμβασίας, στην αίθουσα θεάτρου «Χρήστος Καρυτσιώτης» του Γυμνασίου Μολάων. Έναρξη στις 18.00′.

Οι θεματικές ενότητες που θα αναλυθούν είναι το cyberbullying, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γενικότερα θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο. Οι εκδηλώσεις απευθύνονται κυρίως σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και στο ευρύ κοινό.

Τις εκδηλώσεις θα τιμήσει με την παρουσία του και θα απευθύνει χαιρετισμό ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, με πρωτοβουλία του οποίου διοργανώνονται.