Ενημέρωση στη Δημόσια Βιβλιοθήκη για πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών στις ΗΠΑ

Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου (ώρες 11.00′ – 13.00′) η δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη Σπάρτης, στην οποία φιλοξενείται το Sparti TechLab, σε συνεργασία με τα American Councils for International Education, διοργανώνουν εκδήλωση ενημέρωσης για το πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών FLEX, το οποίο προσφέρει την ευκαιρία σε επιλεγμένους μαθητές να λάβουν υποτροφίες και να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ για έναν χρόνο, να μείνουν σε οικογένεια υποδοχής και να φοιτήσουν σε αμερικανικό σχολείο.

Το FLEX χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και οργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό American Councils for International Education. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές γ’ γυμνασίου και α’ λυκείου, που είναι γεννημένοι από 1 Ιανουαρίου 2002 έως 15 Ιουλίου 2004. Η επιλογή των συμμετεχόντων γίνεται μέσω αξιοκρατικού και χωρίς κόστος διαγωνισμού, που είναι ανοικτός και σε μαθητές με αναπηρία.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 27310 26853 και 27310 21180 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης, καθώς και στις διευθύνσεις:

  • https://www.nikiforos.edu.gr/spartitechlab/events-sparti-techlab/327-anoixti-ekdilosi-enimerosis-gia-to-programma-flex
  • www.discoverflex.org
  • www.facebook.com/flexingreece/.