Ενημερωτικές ημερίδες από το ΚΠΕ Μολάων

KPE Molaon

KPE Molaon

Την περασμένη Τετάρτη, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Μολάων πραγματοποίησε ημερίδα στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Νεάπολης, την οποία παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γονείς και κάτοικοι της περιοχής.

Έγινε αναφορά στα περιβαλλοντικά προγράμματα και δράσεις που θα υλοποιήσει φέτος το ΚΠΕ Μολάων, ενημέρωση για τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων από την υπεύθυνη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Θεοφανία Λάζαρη και ενημέρωση από ειδικούς επιστήμονες σε θέματα διατροφής και υγείας.

Το ΚΠΕ Μολάων, μετά την επιτυχία της ημερίδας αυτής, την άριστη προετοιμασία της και τις σημαντικές εισηγήσεις που κράτησαν αμείωτο μέχρι το τέλος το ενδιαφέρον, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τη διευθύντρια του Γυμνασίου Νεάπολης κ. Μαρία Αγαθοκλέους, τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που βοήθησαν τα μέγιστα, τους εκλεκτούς επιστήμονες κ.κ. Ιωάννη Μιχαλέτο (διευθυντή – παιδίατρο Κέντρου Υγείας Νεάπολης), Άγγελο Μιχαλέτο (διατροφολόγο), Ιωάννα Ισμυρνιόγλου (διευθύντρια ΚΔΑΠ – ΑΜΕΑ Νεάπολης), καθώς και τους πολλούς εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, αλλά και τους γονείς που παρακολούθησαν.

Αντίστοιχη ημερίδα έχει προγραμματιστεί για σήμερα στο Γύθειο, με ώρα έναρξης 16.45΄. Τόπος διεξαγωγής της εκδήλωσης, που έχει ανοικτή είσοδο για το κοινό, είναι η αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

16.45΄ – 17.00΄: Έναρξη, παραλαβή φακέλων, χαιρετισμοί

17.00΄ – 17.15΄: «Στοχοθεσία ημερίδας – Ενημέρωση και δράσεις για το κοινωνικό σχολείο» (Μένεγα Παναγιώτα, διευθύντρια ΓΕΛ Γυθείου)

17.15΄ –17.35΄: «Το ΚΠΕ Μολάων και οι δράσεις του για το περιβάλλον και την αειφορία (Προγράμματα του ΚΠΕ Μολάων και δράσεις ενίσχυσης της διά βίου εκπαίδευσης ενηλίκων 2014-2015)» (Μυλωνά Μαρία – αναπλ. υπεύθυνη ΚΠΕ Μολάων, Λέντζα Ευαγγελία, Πούλου Φωτεινή – μέλη Π.Ο. ΚΠΕ Μολάων)

17.35΄ – 17.55΄: «Μεσογειακή διατροφή και τοπικά προϊόντα ως αειφορική αξία –Διατροφικά παράδοξα και υγεία» (Παπαδάκης Νικόλαος – υπεύθυνος ΚΠΕ Μολάων, Νεκτάριος Μαστορόπουλος – μέλος Π.Ο. ΚΠΕ Μολάων)

17.55΄ – 18.15΄: «Ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης» (Θεοφανία Λάζαρη, υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας)

18.15΄ – 18.35΄: «Ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» (υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων Β/θμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας)

18.35΄ –18.45΄: Διάλειμμα – καφές

18.45΄ – 19.15΄: «Έφηβοι και εξαρτήσεις. Η περίπτωση του καπνίσματος» (Κουρσαράκος Παναγιώτης, ιατρός – πνευμονολόγος)

19.15΄ – 19.45΄: «Έφηβοι και εξαρτήσεις. Η περίπτωση του αλκοόλ» (Αναγνωστάκος Γρηγόρης, ψυχολόγος)

19.45΄ – 20.00΄: Συζήτηση, αξιολόγηση, λήξη.