Πολύπλευρη ανάλυση των φαινομένων σχολικής και ενδοοικογενειακής βίας ήταν το αντικείμενο ημερίδας που διοργανώθηκε το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου από το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας του Δήμου Σπάρτης στο Σαϊνοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Το ακροατήριο, που απαρτιζόταν κυρίως από εκπαιδευτικούς και γονείς, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από ειδικούς επιστήμονες για την παλυπαραγοντική αιτιολογία -άρα και αντιμετώπιση- των φαινομένων αυτών. Συγκεκριμένα, ομιλήτριες της εκδήλωσης, την οποία συντόνιζε η κοινωνική λειτουργός κ. Αντιγόνη Ματσούκα, ήταν οι κ.κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου – Σπανού (ψυχολόγος), Βασιλική Βαφάκου (εκπαιδευτικός του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού – ΚΕΣΥΠ Λακωνίας), Θεοδώρα Τσαούση (ψυχολόγος), Ελένη Μητροπούλου (νομικός) και Αγγελική Χριστοπούλου (κοινωνική λειτουργός).

Οι τρεις τελευταίες αποτελούν στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Τρίπολης, το οποίο προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες σε άτομα που υφίστανται βία μέσα στην οικογένεια (τηλέφωνο επικοινωνίας 2710 241814). Το Κέντρο, που φυσικά τηρεί το απόρρητο της συμβουλευτικής, καλύπτει και το νομό Λακωνίας.

Την ενημέρωση παρακολούθησαν και απηύθυναν χαιρετισμούς ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Βαλιώτης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Μοιράγιας και ο πρόεδρος του νομικού προσώπου κ. Πατσιλίβας.