Ενημερωτικό φυλλάδιο στους νεοσύλλεκτους του ΚΕΕΜ

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις από κλιμάκια του ΚΚΕ στις εισόδους των κέντρων εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων της Πελοποννήσου με αφορμή την ορκωμοσία της 2017 ΣΤ΄ ΕΣΣΟ. Συγκεκριμένα αντιπροσωπείες βρέθηκαν στο ΚΕΝ Καλαμάτας, στο ΚΕΕΜ Σπάρτης, στο 11ο Σύνταγμα Πεζικού και στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης Αεροπορίας στην Τρίπολη και στο ΚΕΜΧ Ναυπλίου.

Τα κλιμάκια μοίρασαν την πρόσφατη ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ στη βουλή για τα δικαιώματα των οπλιτών και μίλησαν με νεοσύλλεκτους και γονείς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη θητεία τους. Σύμφωνα με τα μέλη του κλιμακίου, σε όλα τα κέντρα υπήρξε θετική ανταπόκριση στα μέτρα που προτείνει το ΚΚΕ για την κάλυψη των αναγκών και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια της θητείας.

Όπως σημειώνουν, ωστόσο, στην ορκωμοσία της Τρίπολης δεν έλειψαν τα γνωστά “εμετικά” όπως αναφέρουν συνθήματα κατά τη διάρκεια της παρέλασης αλλά και η προσπάθεια -σύμφωνα και πάλι με την ανακοίνωση του ΚΚΕ- ενός στρατιωτικού ιερέα “που με το αντικομμουνιστικό του παραλήρημα”, όπως το χαρακτηρίζουν, προσπάθησε να παρεμποδίσει την εξόρμηση.