Μια μαγική βραδιά είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι παρευρέθησαν την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στη χριστουγεννιάτικη συναυλία κλασσικής μουσικής που διοργάνωσε ο Μουσικός Όμιλος στην κατάμεστη αίθουσα του πνευματικού κέντρου δήμου Σπάρτης, όπου παρουσιάστηκε το θρησκευτικό έργο “Gloria” του Antonio Vivaldi.

Στο εισαγωγικό πρώτο μέρος, το κοινό απήλαυσε επετειακά μουσικά κομμάτια και άριες των Chopin, Bach, Schubert και Debussy, από τις σολίστ Μαρία Βελμάχου (piano), Αλεξάνδρα Καπάνταη (soprano) και Βάσω Καριώτη (mezzo soprano).

Στο δεύτερο και κυρίως μέρος της συναυλίας, η τετράφωνη μικτή χορωδία του ΜΟΣ, συνοδεία οκταμελούς ορχήστρας δωματίου, ερμήνευσε το περίφημο έργο “Gloria”. Πρόκειται για τον θρησκευτικό ύμνο “Δόξα εν Υψίστοις Θεώ” σε λατινική γλώσσα και μπαρόκ μελωδία, σε σύνθεση για τετράφωνη χορωδία και ορχήστρα.

Το κοινό με υποδειγματική αφοσίωση παρακολούθησε τη συναυλία, και στην ολοκλήρωσή της έδειξε την ευχαρίστησή του με το ολόθερμο και διαρκές χειροκρότημα!

Τα μέλη της χορωδίας, ο μαέστρος και το ΔΣ του ΜΟΣ ευχαριστούν θερμά όσους γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα, αλλά και όλους εκείνους που στήριξαν πνευματικά και υλικά την προσπάθεια.

(φωτογραφία: I.v. Delden)