Την Τρίτη 25 Αυγούστου ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Λογκανίκου συνδιοργάνωσε με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης την παράσταση του θεάτρου σκιών «Οι τρεις απίθανοι μαθητές» και «Ο γάμος του μπαρμπα-Γιώργου».
Η παράσταση πραγματοποιήθηκε από τον θίασο Ηλία Καρελλά στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου Λογκανίκου, ενθουσιάζοντας τόσο τους μικρούς φίλους του Καραγκιόζη όσο και τους γονείς και παππούδες των παιδιών. Εκτός από τα δύο θεατρικά δρώμενα, η εκδήλωση περιλάμβανε και μια θεματική ενότητα για την ιστορία και την προέλευση του Καραγκιόζη, και άλλη μια στην οποία συμμετείχαν και τα παιδιά με παιχνίδια αλλά και αναλαμβάνοντας το ρόλο του καραγκιοζοπαίχτη.
Η συμμετοχή των παιδιών και των κατοίκων της περιοχής στην τρίτη και τελευταία αυτή εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Λογκανίκου για τη θερινή περίοδο ήταν μεγάλη, ενώ συμμετοχή υπήρχε και από τις γειτονικές κοινότητες της περιοχής (Άγιο Κωνσταντίνο, Αγόριανη).