Ενθουσιασμένοι οι νέοι της Πελοποννήσου από το Eurocamp του Έσσεν

Eurocamp (15)

Τις νέες και τους νέους από την Πελοπόννησο που συμμετείχαν στο Eurocamp στο Έσσεν της Γερμανίας υποδέχθηκαν οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Φάνης Στεφανόπουλος στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Παρασκευή 29 Αυγούστου.

Τα παιδιά, ευχαριστώντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την πρωτοβουλία, μετέφεραν τον ενθουσιασμό τους για τη συμμετοχή τους στην αθλητική κατασκήνωση, όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέους από τη Ρωσία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, την Τσεχία και την Πολωνία, να συμμετάσχουν σε κοινές δραστηριότητες και να παρουσιάσουν τις ομορφιές και τη γαστρονομία της Πελοποννήσου. Οι συμμετέχοντες χαρακτήρισαν τη δράση άκρως επιτυχημένη και εξέφρασαν τη βούληση, όχι μόνο να επαναληφθεί τα επόμενα χρόνια, αλλά και να διοργανωθεί από την Περιφέρεια κάτι αντίστοιχο στην Πελοπόννησο.

Η κ. Νικολάκου τόνισε από την πλευρά της ότι τέτοιες δράσεις έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα στο διεθνές προφίλ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή της για τη θετική ανταπόκριση των παιδιών, όπως και τη βούλησή τους να συμμετάσχουν εκ νέου σε αντίστοιχη διοργάνωση. Μάλιστα, ανταποκρινόμενη στο αίτημα των παιδιών, σημείωσε ότι την επόμενη φορά θα «συνοδεύσουν» τους νέους της Πελοποννήσου τα πελοποννησιακά προϊόντα και οι ομορφιές της περιοχής, ώστε να έχουν την ευκαιρία οι συμμετέχοντες από τις λοιπές χώρες να γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο μας.

Ο κ. Στεφανόπουλος διαβεβαίωσε ότι η περιφερειακή αρχή και το Περιφερειακό Συμβούλιο θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα και να στηρίζει τους νέους, «ως το ανόθευτο και ελπιδοφόρο μέλλον αυτού του τόπου».

Η κατασκήνωση είχε ως θέμα «Ο ρατσισμός στον αθλητισμό – Ο αθλητισμός ενάντια στο ρατσισμό» και το πρόγραμμα περιελάμβανε αθλητικές δραστηριότητες, επισκέψεις σε πολιτιστικά μνημεία και περιοχές φυσικού κάλλους, ενώ κάθε βραδιά ήταν αφιερωμένη σε μία Περιφέρεια, ώστε η κουλτούρα και οι παραδόσεις της καθεμιάς να γίνει γνωστή στις υπόλοιπες.