Ενστάσεις Αργειτάκου στις δημοτικές επιλογές για το χρηματοδοτικό πρόγραμμα “Αντ. Τρίτσης”: “Βέλη” κατά Δούκα και Βαλιώτη

“Η ύδρευση και η αποχέτευση (πρέπει να) προηγούνται – Στο δήμο δεν υπάρχει μόνο η πόλη της Σπάρτης αλλά και τα χωριά”

Ότι επικεντρώνεται στην επικοινωνία και όχι στην ουσία κατηγορεί –για ακόμη μια φορά– τη δημοτική αρχή η παράταξη “Ενωμένοι Πολίτες Δήμου Σπάρτης”.

Αφορμή στάθηκε η διαχείριση του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”. Σύμφωνα με την παράταξη Αργειτάκου, η πλευρά Δούκα “παρά το ότι διατυμπανίζει διαρκώς τα έργα που εντάχθηκαν ή θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, δεν φρόντισε με το ίδιο πάθος να ενημερώσει τους δημότες για τα έργα που ΕΠΕΛΕΞΕ να MHN ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ σε αυτό, καθώς το υπουργείο Εσωτερικών επέβαλε πλαφόν 22.000.000€, ζητώντας και από το δήμο Σπάρτης προτεραιοποίηση στο ποια έργα θα χρηματοδοτηθούν και ποια όχι.

Έτσι, στην τελευταία συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, από κοινού η δημοτική αρχή και ο κ. Βαλιώτης αποφάσισαν ότι σχεδόν το 50% (!!!) των κονδυλίων πρέπει να διατεθούν στο αμφιλεγόμενο έργο της ανάπλασης της οδού Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και σε διάφορες απροσδιόριστες μικροαναπλάσεις, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την εμμονή τους να προχωράνε μόνο τα έργα που «φαίνονται», αλλά και την πεποίθησή τους ότι ο δήμος Σπάρτης είναι ΜΟΝΟ η πόλη της Σπάρτης και όχι τα δεκάδες χωριά μας”.

“Ως εκ τούτου”, συνεχίζουν οι Ενωμένοι Πολίτες, “οι περίπου 10.000 κάτοικοι των χωριών Μυστρά, Παρορείου, Μαγούλας, Αγίου Ιωάννη, Καρυών, Καστορείου κ.ά. μπορούν να περιμένουν ακόμα, προκειμένου να αποκτήσουν ένα σύγχρονο αποχετευτικό σύστημα.

Πολλοί κάτοικοι της Σπάρτης, ακόμα και μέσα στην πόλη, μπορούν να περιμένουν ακόμα για να αποκτήσουν ένα σύγχρονο σύστημα ύδρευσης.

Η ΔΕΥΑΣ μπορεί να συνεχίζει να είναι ζημιογόνος, παρά τη δήθεν προσπάθεια εξυγίανσης, η οποία οδήγησε στην αύξηση των τιμολογίων”.

Η παράταξη Αργειτάκου σημειώνει πως αντιπρότεινε, ως σημαντικότερα, τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, “τα οποία μπορεί να μην κερδίζουν δημοσιότητα, κερδίζουν όμως την υγεία των δημοτών, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, ενώ αποτελούν κατά κανόνα έργα με δυσεύρετες χρηματοδοτήσεις, σε αντίθεση με τα έργα αστικών αναπλάσεων”. Το γεγονός ότι οι προτάσεις τους δεν εισακούστηκαν σχολιάστηκε με σκωπτικό ύφος από τους Ενωμένους Πολίτες: “Αναμενόμενο, άλλωστε ποιο το νόημα ενός έργου εάν ο κ. δήμαρχος δεν μπορεί να φωτογραφηθεί σε αυτό;”.