Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η αξιοποίηση του Τουριστικού Περιπτέρου Μονεμβασίας

Ένα μεγαλόπνοο έργο, ταυτόσημο με τη νεώτερη ιστορία της Μονεμβασίας, παίρνει σιγά-σιγά το δρόμο της υλοποίησης. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του monemvasianews.gr, το έργο «Αξιοποίηση του Τουριστικού Περιπτέρου Μονεμβασίας» εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2014-2020, στον άξονα 14 (Διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος – Προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων), με προϋπολογισμό 2.000.000 ευρώ.

Ήταν το 1964, όταν παραδινόταν στην τοπική κοινωνία το Τουριστικό Περίπτερο Μονεμβασίας, προϋπολογισμού 750.000 δραχμών. Ένα έργο το οποίο στα χρόνια λειτουργίας του έδωσε υπεραξία στο χώρο, ταυτίστηκε όσο τίποτε άλλο με τη νεώτερη ιστορία της νέας πόλης και αναβάθμισε τον τουρισμό προσελκύοντας πολλούς και ποικίλους επισκέπτες.

Ο δήμος Μονεμβασίας, καταγράφοντας τις ανάγκες του τόπου, αλλά και διαισθανόμενος την ανάγκη επέμβασης σε ένα κτίριο που δεχόταν τη φθορά του χρόνου, ετοίμασε την περίοδο 2010-2014 ολοκληρωμένη μελέτη αξιοποίησής του. Προβλέπεται λοιπόν συνολική επισκευή του υπάρχοντος αλλά και προσθήκη νέου τμήματος, το οποίο θα λειτουργήσει ως πολυχώρος εκδηλώσεων, με σύγχρονη αίθουσα δυναμικότητας 300 θέσεων. Παράλληλα προβλέπεται και η κατασκευή υπογείου για βοηθητικές χρήσεις.

(με πληροφορίες & φωτό από monemvasianews.gr)