Εντυπωσίασε η βυζαντινή χορωδία της ενορίας Μονεμβασίας

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στο χώρο του γυμνασίου Μονεμβασίας, πραγματοποιήθηκε μια όμορφη γιορτή από την παιδική βυζαντινή χορωδία της τοπικής ενορίας.

Τα παιδιά έψαλαν κάλαντα από όλες τις γωνιές της Ελλάδας και μας ταξίδεψαν στα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις μας. Παράλληλα διαδραματίστηκε ένα συγκινητικό θεατρικό δρώμενο, με την επιμέλεια της θεατρολόγου Μαρίας Ζερβού.

Η υπέροχη εκδήλωση έκλεισε με τον εμπνευσμένο λόγο του εφημέριου Μονεμβασίας, πρωτοπρεσβύτερου π. Κωνσταντίνου Κρυπωτού, αρωγού και υποστηρικτή αυτής της προσπάθειας, ο οποίος δεν έκρυψε τη χαρά και συγκίνησή του για το όνειρο της παιδικής βυζαντινής χορωδίας, που πλέον απέκτησε σάρκα και οστά.

Λίγα λόγια για τη βυζαντινή χορωδία

Τα μαθήματα βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής ξεκίνησαν πριν από τρία χρόνια κάτω από τη σκέπη της ενορίας Μονεμβασίας.
Με την αποδοχή και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και του εφημέριου π. Κωνσταντίνου Κρυπωτού, υπάρχουν πλέον τμήματα για όλες τις ηλικίες: από παιδιά δημοτικού έως και ενήλικες.
Οι χορωδίες των τμημάτων έχουν συμμετάσχει σε συναυλίες κι επίσης έχουν ψάλει σε σημαντικές χριστιανικές εορτές.
Φέτος, τα τμήματα εμπλουτίστηκαν και με μαθήματα παραδοσιακών οργάνων για παιδιά και ενήλικες. Τα όργανα που διδάσκονται είναι βιολί, κανονάκι, κρουστά, νέι και ταμπουράς.

Όπως τονίζουν τόσο η Δανάη Γιαννίση όσο και ο Γιώργος Δέμμελος, οι οποίοι έχουν και την επιμέλεια της διδασκαλίας, «στόχος όλης αυτής της προσπάθειας είναι οι άνθρωποι του όμορφου μέρους μας (μικροί και μεγάλοι) να έρθουν σε επαφή με την τόσο πλούσια μουσική μας παράδοση και να γνωρίσουν τον υπέροχο κόσμο της!».

(με πληροφορίες – φωτό από monemvasianews.gr)