Εντυπωσίασε η ομάδα “Ιάσθε Θεάτρω” στο Σαϊνοπούλειο

Iasthe Theatrw Sainopouleio (25)

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε το βράδυ της Τετάρτης 27/8 η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα “Ιάσθε Θεάτρω”, που παρουσίασε στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο την “Όπερα της πεντάρας”, σε συνεργασία με τον Προοδευτικό Σύλλογο Μολάων. Το εν λόγω έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ, σε μουσική του Κουρτ Βάιλ, είναι μια μουσικοθεατρική παράσταση με βαθύτατα σαρκαστικό περιεχόμενο που γράφτηκε το 1928 και έκτοτε παραμένει επίκαιρη.

Η θεατρική ομάδα “Ιάσθε Θεάτρω” έκλεισε με αυτή την τελευταία της παράσταση την καλοκαιρινή της περιοδεία, αποδεικνύοντας στο λακωνικό κοινό πως διαθέτει το ταλέντο και το μεράκι να αντεπεξέλθει αξιοπρεπέστατα σε έργα του διεθνούς ρεπορτορίου όπως αυτό, που από την πρεμιέρα του το 1928 έχει καταγράψει περισσότερες από 10.000 σκηνικές παρουσιάσεις.

Τη σκηνοθεσία – μουσική επιμέλεια της παράστασης, καθώς και το ρόλο της Τζένης, είχε η Χριστίνα Λαμπούση. Εμφανίστηκαν με τη σειρά οι ηθοποιοί Ελένη Παυλομανωλάκου (παρουσιαστής), Γιώργος Αβδούλος (Πήτσαμ), Ματίνα Αμπέρτου (κυρία Πήτσαμ), Βασιλική Ψυχογυιού (α’ ζητιάνος, Λούσυ), Δημήτρης Ψυχογυιός (β’ ζητιάνος, παππάς), Μαρία Πίτση (Φιλτς, Σουγιάς, αρχιφύλακας), Μανώλης Λιαράκος (Μάκυ ή Μακχήθ), Ελένη Πρίφτη (Πόλυ), Ντίνος Τρογκάνης (Μαθιός), Ασπασία Γεωργιλη (Χοντρός, α’ κορίτσι), Ευαγγελία Γκιοτσαλίτη (Γκαβός, β’ κορίτσι), Χρυσούλα Βαρλόκωστα (Έντυ), Άννυ Βλαχάκη (Χελώνας, γ’ κορίτσι), Κώστας Γιαννιός (Μάγκας), Νίκος Δρακόπουλος (Μπράουν). Ακορντεόν έπαιξε ο Βασίλης Σταματάκος. Τα σκηνικά επιμελήθηκαν οι Ντίνος Τρογκάνης, Γιώργος Αβδούλος και Μανώλης Λιαράκος. Στη διεύθυνση της σκηνής ήταν ο Ντίνος Τρογκάνης.