Εντυπωσιάζει η μαθητική έκθεση του Εργαστηριακού Κέντρου Σπάρτης

Με επιτυχία διεξάγεται η ετήσια έκθεση των έργων των μαθητών που ασκούνται στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο (ΕΚ) Σπάρτης, μαζί με τις παράλληλες βιωματικές εκπαιδευτικές δράσεις. Η έκθεση ξεκίνησε τη Δευτέρα 11 Απριλίου και θα διαρκέσει τελικά μέχρι την Παρασκευή 22/4.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων ο δήμαρχος Σπάρτης εγκαινίασε επίσημα και τον εργαστηριακό εξοπλισμό φυσικού αερίου που προμηθεύτηκε πρόσφατα η σχολική μονάδα για τον τομέα μηχανολογίας.

Στη φετινή έκθεση παρουσιάστηκαν καινούργια έργα των μαθητών, όπως σύνθεση και προγραμματισμός ρομποτικών διατάξεων για διάφορα σενάρια εφαρμογής, δομική κατασκευή μπάνιου και κουζίνας με πλήρη υδραυλική εγκατάσταση νερού και φυσικού αερίου, ηλεκτρονικός εξομοιωτής μοτοσικλέτας με διαδραστικό περιβάλλον, εφαρμογές λογισμικού για κινητά τηλέφωνα smartphones και tablets, κατασκευή ιστοσελίδας για πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων και βιντεοκλήσεων ενός οργανισμού με μηδαμινό κόστος, παρασκευή καλλυντικού σαπουνιού, κατασκευή κεντρικού κατανεμητή για τη διασύνδεση υπολογιστών μεταξύ τους και μέσω διαδικτύου, δημιουργία εικονικής επιχείρησης, κατασκευές ψηφιδωτών, ηλεκτρονική εφαρμογή για την καταγραφή και καταμέτρηση απουσιών μαθητών, κατασκευή ηλεκτρονικού παιχνιδιού, εφαρμογή ψηφιακής χαρτογραφίας, αποτυπώσεις κτιρίων, σχέδια, σκίτσα και σχεδιαστικές δημιουργίες (χειροποίητες και ψηφιακές) και αρκετά άλλα έργα.

Την έκθεση πλαισιώνουν παράλληλες βιωματικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, με τις οποίες οι επισκέπτες μαθητές των σχολείων β/θμιας εκπαίδευσης έρχονται σε επαφή με το εργαστηριακό περιβάλλον, αντιλαμβάνονται τα επιστημονικά πεδία, διασυνδέουν τις προϋπάρχουσες θεωρητικές γνώσεις με τις εφαρμογές της τεχνολογίας και κατανοούν τη χρήση τους στην καθημερινότητα του ανθρώπου. Για το σκοπό αυτό πολλά γυμνάσια έχουν ήδη προγραμματίσει τις επισκέψεις τους στους χώρους των εργαστηριών του 1ου ΕΚ Σπάρτης.

ekthesi EK Spartis  (1)ekthesi EK Spartis  (2)ekthesiekthesi