Ενωμένοι Πολίτες Δήμου Σπάρτης: “Σχολεία με ημερομηνία λήξης εμείς δεν ψηφίζουμε!”

Στα δημοτικά συμβούλια Σπάρτης της 19ης Ιουνίου και της 5ης Ιουλίου 2017 συζητήθηκε μεταξύ άλλων θεμάτων και εκείνο που εισηγήθηκε η δημοτική αρχή περί ανέγερσης νέου νηπιαγωγείου στη Σπάρτη, στο ακίνητο ιδιοκτησίας του Κληροδοτήματος “Ν. Πηλάλα”.

Όπως διευκρινίζει η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου, υπερψήφισε το σχετικό θέμα τόσο στην οικονομική επιτροπή όσο και στο δημοτικό συμβούλιο, με την επιφύλαξη ωστόσο να ελεγχθούν οι όροι μίσθωσης τους οποίους θα έθετε ο εκμισθωτής, δηλαδή το Κληροδότημα “Πηλάλα”.

Και κάπου εκεί προέκυψε η διαφωνία της. Διότι μελετώντας τη σύμβαση όπως αυτή κατατέθηκε στην εισήγηση του θέματος, ανέκυψαν, σύμφωνα με τον συνδυασμό Αργειτάκου, τα εξής ζητήματα:

1. Αφού παρέλθει η 50ετία ο δήμος υποχρεούται να παραδώσει το ακίνητο στην αρχική του κατάσταση. Δηλαδή το σχολείο που θα αναγερθεί θα έχει ημερομηνία λήξης, αφού βάσει σύμβασης, με απλά λόγια, θα πρέπει να κατεδαφιστεί!

2. “Είναι δυνατόν να κτίζουμε δημόσιο κτίριο σε αλλότριο οικόπεδο και η τύχη του να καθορίζεται από τους όρους που θέτει ο εκάστοτε ιδιοκτήτης του οικοπέδου;” διερωτάται ακόμη η παράταξη Αργειτάκου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, βάσει του συμβολαίου, η αξία του συνολικού μισθώματος για 50 έτη ανέρχεται στις 660.000€. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι ο προϋπολογισμός του έργου ανέγερσης του νέου νηπιαγωγείου ανέρχεται περίπου στις 750.000€. “Τα οποία”, εκτιμούν οι Ενωμένοι Πολίτες, “με τη σύμβαση που υπογράφει ο δήμος πετιούνται στα σκουπίδια, καθώς αποφασίζεται να αναγερθεί κάτι εντελώς εφήμερο για το μέλλον της πόλης και του δήμου μας!”.

Και κάπως έτσι, επειδή θεωρεί “θλιβερό να κληροδοτούμε στις επόμενες γενιές το άχαρο καθήκον του γκρεμίσματος των όσων εμείς δημιουργούμε”, η μείζων αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου καταψήφισε την “ανέγερση-κατεδάφιση” του εν λόγω νηπιαγωγείου.

(με πληροφορίες από enpolspartis.gr)