Με σημαντική απήχηση στην τοπική κοινωνία υλοποιήθηκε την Κυριακή στη Σκάλα η ημερίδα «Βία κατά των γυναικών: Αίτια, μορφές, στερεότυπα, αντιμετώπιση», με πρωτοβουλία του αυτοτελούς τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του δήμου Ευρώτα και της δημοτικής κοινότητας Σκάλας. Αφορμή στάθηκε η αντίστοιχη παγκόσμια ημέρα, που είναι καθιερωμένη την 25η Νοεμβρίου.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα αίτια και οι μορφές της βίας κατά των γυναικών, καθώς και οι τρόποι πρόληψης και καταστολής αυτής μέσα σε ένα διευρυμένο πλαίσιο. Ωστόσο, οι εισηγητές κυρίως στάθηκαν στη δυνατότητα που έχει κάθε γυναίκα – θύμα να απευθύνεται σε δημόσιες δομές και φορείς προκειμένου να υποστηριχθεί και να καταφέρει να απεγκλωβιστεί από τον φαύλο κύκλο της βίας.

Οι εισηγήσεις έγιναν από τους κ.κ. Θεοδώρα Τσαούση (ψυχολόγο από το Συμβουλευτικό Κέντρο Τρίπολης), Παναγιώτη Λυμπέρη (διοικητή αστυνομικού τμήματος Ευρώτα), Παναγιώτα Φλεβαράκη (κοινωνική λειτουργό, προϊστάμενη Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Λακωνίας), Κατερίνα Φωτάκου (δικηγόρο) και Αγγελική Χριστοπούλου (κοινωνική λειτουργό από το Συμβουλευτικό Κέντρο Τρίπολης).

Με την ολοκλήρωση των εισηγήσεων υπήρξαν τοποθετήσεις και ερωτήσεις από μέρος του κοινού, γεγονός που κατέδειξε το ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο θέμα αλλά και τη γενικότερη ανάγκη ενημέρωσης πάνω σε προβλήματα κοινωνικής και ψυχολογικής φύσεως.