Εξαιρετικά επιτυχημένη η φιλολογική βραδιά για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η φιλολογική βραδιά στη μνήμη του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, που συνδιοργάνωσαν την Κυριακή 3 Ιανουαρίου η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη, το Μουσικό Σχολείο, η Λέσχη Ανάγνωσης Σπάρτης και ο Σύλλογος Φίλων της Βιβλιοθήκης Σπάρτης.

filologiki vradya (1)

Την εκδήλωση, που παρά τη μεγάλη κακοκαιρία παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πλήθος φίλων του “αγίου” των νεοελληνικών γραμμάτων, προλόγισε ο κ. Κώστας Τζανετάκος. Αποσπάσματα από τα έργα του Παπαδιαμάντη “Το Χριστόψωμο”, “Ο Αμερικάνος” και “Τα Πτερόεντα Δώρα” διάβασαν κατά σειρά οι κ.κ. Πόπη Χριστάκου, Ελένη Καραγιαννοπούλου και Δημήτρης Κατσαφάνας. Τα διαλογικά μέρη των διηγημάτων απέδωσαν τα μέλη της Ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας Λακωνίας Χάρις Γάγκα και Θεανώ Καργάκου, καθώς και ο κ. Διαμαντής Μανεσιώτης.

Τα κείμενα του Παπαδιαμάντη διάνθισαν με μουσική του Πέτρου του Πελοποννήσιου και με παραδοσιακά οργανικά μέλη ο π. Ιώβ Κουμούτσης (βιολί) και η Κατερίνα Πάτσιου (κανονάκι).

filologiki vradya (3)

Στο τέλος ο μαθητής του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης Παναγιώτης Γρίβας ερμήνευσε εξαιρετικά το τραγούδι “Άγγελε που φέρνεις δώρα” της Αναστασίας Κόκκινου, εμπνευσμένο από το διήγημα “Τα Πτερόεντα Δώρα”.