Εξαιρετικά επιτυχημένο το Λογκανικιώτικο Χοροστάσι στον Προφήτη Ηλία

Την Τρίτη 19 Ιουλίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λογκανίκου συνδιοργάνωσε με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης τη μουσικοχορευτική εκδήλωση «Λογκανικιώτικο Χοροστάσι στον Προφήτη Ηλία». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της κοινότητας Λογκανίκου και στον προαύλιο χώρο του ενοριακού ναού μετά το πέρας της εσπερινής εκκλησιαστικής ακολουθίας για τον εορτασμό του προφήτη.

Το θέμα της παράστασης περιλάμβανε παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από την Πελοπόννησο, τη Θράκη, την Ήπειρο και την Κρήτη, τα οποία πλαισίωναν θεατρικό δρώμενο αφιερωμένο στη μάνα.

Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου τόσο από το Λογκανίκο και τις όμορες κοινότητες όσο και από τη Σπάρτη, τη Μεγαλόπολη και την Τρίπολη, καθώς με το νέο αυτοκινητόδρομο η διαδρομή για Λογκανίκο έχει μειωθεί χρονικά και βελτιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Στο τέλος οι γυναίκες του συλλόγου προσέφεραν τοπικά εδέσματα και κεράσματα.

Το διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Λογκανίκου εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στο Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης, στην ΤΚ Λογκανίκου, στο εκκλησιαστικό συμβούλιο του χωριού, στις δασκάλες χορού κ.κ. Χριστίνα Ζαμπαθά και Αθηνά Θεοδωρακοπούλου, στα μέλη του Χορευτικού Ομίλου Τρίπολης που συμμετείχαν στην παράσταση, στους επαγγελματίες του Λογκανίκου κ.κ. Χρήστο Αγγάνη, Αθανάσιο Κουντάνη και Αθανασία και Κώστα Σαραντάκη, αλλά και στους εθελοντές, στα μέλη των χορευτικών τμημάτων και ιδιαίτερα στα παιδιά, στους γονείς και τις γιαγιάδες τους.