Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που προέβαινε σε εμπορία ανθρώπων

epaiteia

epaiteia

Την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που εξωθούσε στην επαιτεία αλλοδαπούς, ενηλίκους και ανηλίκους, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου κέρδους, κατάφερε το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης.

Ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι (25/4) στην Τρίπολη, τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας (δύο άνδρες ηλικίας 43 και 32 ετών, καθώς και μία 37χρονη) οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της εμπορίας ανθρώπων.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι τα παραπάνω άτομα, τουλάχιστον από τις αρχές Απριλίου του τρέχοντος έτους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που εξωθούσε στην επαιτεία αλλοδαπούς ομοεθνείς τους. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη θέση και τη δεινή οικονομική κατάσταση των θυμάτων τους, και χρησιμοποιώντας απειλές κατά της ζωής και της σωματικής τους ακεραιότητας με σκοπό τον εκφοβισμό τους, εξανάγκαζαν αυτούς να επαιτούν σε διάφορα σημεία της πόλης. Τα μέλη της οργάνωσης αφαιρούσαν το σύνολο των χρημάτων που αποκόμιζαν τα θύματά τους, ενώ τα εφοδίαζαν με την απολύτως απαραίτητη τροφή.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια των συλληφθέντων, κατασχέθηκαν 948,5 ευρώ, ως προερχόμενα από τις παράνομες πράξεις τους.