Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά στη Λακωνία

Eγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν ναρκωτικά στη Λακωνία, εξαρθρώθηκε από το τμήμα ασφάλειας Σπάρτης.

Αναλυτικότερα, σε ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες (9/12) στη Σκάλα δήμου Ευρώτα και στην Κοκκάλα και την Κίττα του δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, συνελήφθησαν τρεις άνδρες ηλικίας 40, 45 και 66 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για -τα κατά περίπτωση- αδικήματα παράβασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, τα όπλα, των φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, από αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το τμήμα ασφάλειας Σπάρτης προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, το τελευταίο τουλάχιστον δίμηνο, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στις ευρύτερες περιοχές της Λακωνίας, αποκομίζοντας σημαντικά χρηματικά ποσά.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους, βρέθηκαν συνολικά:

– 14, 5 κιλά κάνναβης

– 53 δενδρύλλια κάνναβης,

– 356 σπόροι κάνναβης,

– 2 πιστόλια,

– 1 κυνηγετικό όπλο,

– 1 στιλέτο, με μήκος λάμας 8 εκατοστών,

– 1 πιστόλι φωτοβολίδων,

– 52 φυσίγγια,

– 9.615 ευρώ,

– 4 κινητά τηλέφωνα,

– 2 ζυγαριές ακριβείας και αντικείμενα που σχετίζονται με τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το τμήμα ασφαλείας Σπάρτης, προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης και η τυχόν εμπλοκή – συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή.