Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση

exarthrosi omadas 1

Εγκληματική οργάνωση με πλούσια δράση εξαρθρώθηκε προχθές στην Τρίπολη. Τα μέλη της διέπρατταν κλοπές σε οικίες, καταστήματα και αποθήκες, ενώ εξιχνιάστηκαν 21 περιπτώσεις κλοπών και μία απόπειρα οι οποίες είχαν γίνει στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας, αλλά και στις Καρυές Λακωνίας.

Συνελήφθησαν συνολικά τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 38, 31, 44 και 41 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και της παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα. Κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών, εργαλείων, ειδών ένδυσης και οικοσκευής, τροφίμων, αγροτικών προϊόντων, καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα, μέρος των οποίων αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες του. Επίσης, κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και δύο οχήματα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμη δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι αναζητούνται. Στο σπίτι μάλιστα του ενός, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα πιστόλι κρότου με γεμιστήρα και εξάρτημα ρίψης φωτοβολίδων, 13 φωτοβολίδες και 81 φυσίγγια διαφόρων τύπων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρίπολης, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή. Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, για τον εντοπισμό και των άλλων μελών της ομάδας, καθώς επίσης και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Οι πολίτες που επιθυμούν να καταγγείλουν ανάλογα περιστατικά κλοπών, μπορούν να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2710 230560 και 2710 222549 του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

exarthrosi omadas 2exarthrosi omadas 4exarthrosi omadas 6exarthrosi omadas 9exarthrosi omadas 10exarthrosi omadas 8