Εξαρθρώθηκε σπείρα κλεφτών που δρούσε σε όλη τη Λακωνία

Στην εξιχνίαση κλοπών σε σπίτια και δημοτική αίθουσα στη Σκάλα και σε τοπικές κοινότητες των δήμων Σπάρτης, Μονεμβασίας και Ευρώτα Λακωνίας προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές. Για τις υποθέσεις συνελήφθησαν χθες το πρωί (11/5) στις Κροκεές επτά άτομα, τέσσερις άνδρες ηλικίας από 24 έως 40 ετών και τρεις γυναίκες, ηλικίας από 22 έως 32 ετών.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, οι συλληφθέντες από τις 22/10 έως και τις 10/5 διέπραξαν συνολικά τέσσερις κλοπές και δύο απόπειρες κλοπών. Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες, οι δράστες είχαν αποκομίσει μεταξύ άλλων χρήματα, χρυσαφικά, κυνηγετικό όπλο, ηχείο ήχου κ.ά., που η συνολική αξία τους ξεπερνά τις 10.000 ευρώ.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του 30χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον ένα μαχαίρι και ηλεκτρικό εργαλείο, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.