Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε φορτηγά

exarthrosi omadas-exixniasi klopon oximaton-Lakοnia

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές φορτηγών. Εξιχνιάστηκαν συνολικά εννέα κλοπές οχημάτων στη Λακωνία, την Αρκαδία και τη Μεσσηνία.

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στη Σπάρτη πέντε ημεδαποί ρομά ηλικίας 35, 36, 37, 54 και 61 ετών, καθώς και άλλος ένας 50χρονος έλληνας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα. Η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη ένα άτομο, επίσης μέλος της σπείρας.

Όσον αφορά στον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, δρώντας κυρίως βραδινές ώρες, έκλεβαν φορτηγά οχήματα, τα μετέφεραν σε προκαθορισμένη ερημική τοποθεσία και με ειδικά εργαλεία τα τεμάχιζαν, ενώ στη συνέχεια τα προωθούσαν ως ανταλλακτικά, αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό οικονομικό όφελος.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης έρευνας που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης εξακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες είχαν διαπράξει τις ακόλουθες κλοπές:

– Την 9/8 πρωινές ώρες, στην Κερασίτσα Αρκαδίας, αφαίρεσαν φορτηγό.

– Την 17/8 το βράδυ, στην Παλαιά Επισκοπή Αρκαδίας, αφαίρεσαν φορτηγό.

– Κατά το χρονικό διάστημα από το βράδυ της 25/8 έως το μεσημέρι της 26/8, στο Γύθειο, αφαίρεσαν φορτηγό όχημα, το οποίο στη συνέχεια εγκατέλειψαν αφού πρώτα αφαίρεσαν τις μπαταρίες.

– Κατά το χρονικό διάστημα από το απόγευμα της 25/8 έως το πρωί της 26/8, σε τοπική κοινότητα του δήμου Ανατολικής Μάνης, έκλεψαν μία μοτοσικλέτα και ένα φορτηγό. Το φορτηγό όχημα στη συνέχεια το εγκατέλειψαν.

– Κατά το χρονικό διάστημα από το απόγευμα της 26/8 έως το πρωί της 27/8, σε τοπική κοινότητα του δήμου Ευρώτα, αφαίρεσαν φορτηγό.

– Κατά το χρονικό διάστημα από το απόγευμα της 31/8 έως το πρωί της 1/9, στην Τρίοδο Μεσσηνίας, έκλεψαν φορτηγό αλλά και τις πινακίδες κυκλοφορίας άλλου φορτηγού οχήματος.

– Κατά το χρονικό διάστημα από το βράδυ της 2/9 έως το πρωί της 3/9, στο 2ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Τρίπολης-Άργους, αφαίρεσαν φορτηγό.

– Κατά το χρονικό διάστημα από το βράδυ της 4/9 έως το πρωί της 5/9, στο 33ο χλμ της επαρχιακής οδού Σπάρτης-Γυθείου, αφαίρεσαν φορτηγό.

– Κατά το χρονικό διάστημα από το απόγευμα της 21/9 έως το πρωί της 22/9, σε τοπική κοινότητα του δήμου Μονεμβασίας, έκλεψαν τρία φορτηγά, εκ των οποίων το ένα στη συνέχεια το εγκατέλειψαν.

Συνολικά, από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν κλέψει οχήματα που η αξία τους αγγίζει τις 175.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία φορτηγά οχήματα και τμήματα φορτηγών τα οποία ήταν προϊόντα κλοπής και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, δίκυκλη κλαπείσα μοτοσικλέτα που επίσης αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της, κυνηγετικό όπλο, σπάθα, κόφτης μετάλλων, έξι κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης. Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για να εξακριβωθεί το εύρος της εγκληματικής τους δράσης και η τυχόν συμμετοχή τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.