Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά

Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη και ενδελεχή έρευνα του τμήματος ασφαλείας Σπάρτης, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές του δήμου Αθηναίων.

Για την εξάρθρωσή της πραγματοποιήθηκαν χθες (24/5) ευρείας κλίμακας παράλληλες επιχειρήσεις σε περιοχές της Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Λακωνίας, του Αστυνομικού Τμήματος Σπάρτης και τη συνδρομή των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Πειραιά και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της Υπηρεσίας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων/Τμήμα Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων (ΥΕΕΜΣΑΣ/ΤΣΑΣ).

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί ηλικίας 29, 34 και 39 ετών, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, από αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τ.Α. Σπάρτης, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες συγκρότησαν το τελευταίο δίμηνο σπείρα με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών στην Αθήνα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών και των αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: ποσότητα ηρωίνης (βραχάκια) συνολικού βάρους 495 γραμμ., 8 γραμμ. κάνναβης, 4 δισκία (η χημική σύσταση των οποίων ερευνάται), 3 σπόροι κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 105 ευρώ, μία ζυγαριά ακριβείας, ένας κόφτης και μία λεπίδα με υπολείμματα ηρωίνης, δύο κινητά τηλέφωνα, καθώς και αντικείμενα χρήσης και συσκευασίας ναρκωτικών.

Επίσης στην κατοχή τους βρέθηκαν τέσσερα κινητά, ενώ στον 34χρονο κατασχέθηκαν επιπλέον 37 γραμμάρια ηρωίνης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τ.Α. Σπάρτης, προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης και η τυχόν εμπλοκή-συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτήν.