Εξελίξεις στα ιατρικά θέματα της Λακωνίας ύστερα από νέα σύσκεψη με την 6η ΥΠΕ

Χθες Δευτέρα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του βουλευτή Σταύρου Αραχωβίτη, του διοικητή του νοσοκομείου Λακωνίας Σωτήρη Μπότσιου και της αναπληρώτριας διοικήτριας Αικατερίνης Μανωλάκου με τον προϊστάμενο Παν. Νικολόπουλο και τη διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Η συγκεκριμένη σύσκεψη αποτελεί συνέχεια εκείνης της περασμένης εβδομάδας με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Κατά τη συνάντηση καθορίστηκαν οι λεπτομέρειες όσων είχαν συζητηθεί στο υπουργείο και δρομολογήθηκαν οι διοικητικές διαδικασίες που είναι αναγκαίο να προχωρήσουν προκειμένου να υλοποιηθούν όσα προγραμματίζονται. Συγκεκριμένα:

• Καθορίστηκε επακριβώς το καθεστώς λειτουργίας του τοπικού ιατρείου της πόλης της Σπάρτης (ΤΟΜΥ) και ορίζεται υπεύθυνος λειτουργίας.

• Επιβεβαιώθηκε η διοικητική διαδικασία για τη μεταφορά των γειτονικών αγροτικών ιατρείων στο κέντρο υγείας Καστορείου.

• Εξειδικεύτηκαν οι διοικητικές διαδικασίες για την προκήρυξη της θέσης αναισθησιολόγου στο νοσοκομείο Μολάων.

• Ξεκίνησαν οι διοικητικές διαδικασίες ένταξης στο ΠΑΑ ιατρικού εξοπλισμού στα νοσοκομεία Σπάρτης και Μολάων (μηχανήματα αιμοκάθαρσης, κλίβανοι αποστείρωσης χειρουργείων κλπ) και κτιριακών υποδομών στη νοσηλευτική μονάδα Σπάρτης.

• Δρομολογήθηκε η πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού για τα δύο νοσοκομεία με σχέση εργασίας παρεχόμενης υπηρεσίας.

• Δρομολογήθηκε η ομαλή λειτουργία του αγροτικού ιατρείου Ξηροκαμπίου με αγροτικό γιατρό σε καθημερινή βάση, καθώς και μόνιμο γιατρό.