Εξιχνιάστηκαν έντεκα περιπτώσεις κλοπών στη Λακωνία: Τρεις συλλήψεις

φωτό αρχείου

Έντεκα περιπτώσεις κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας εξιχνιάστηκαν από το τμήμα ασφαλείας Σπάρτης σε συνεργασία με το αστυνομικό τμήμα Ευρώτα. Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτη (12/8) στη Σπάρτη τρεις άνδρες 21, 28 και 41 ετών, αντίστοιχα. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και απόπειρα αυτής και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Οι ανωτέρω θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.

Πιο συγκεκριμένα οι τρεις συλληφθέντες προχθές το βράδυ (12/8) εισήλθαν σε εργοστάσιο στη Σπάρτη και προσπάθησαν να αφαιρέσουν χάλκινα καλώδια, δίχως όμως να ολοκληρώσουν την πράξη τους καθώς έγιναν αντιληπτοί. Μετά από άμεση αστυνομική κινητοποίηση, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους ανωτέρω και τους συνέλαβαν, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από την 20/7/2021 έως και την 12/8/2021, στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, είχαν διαπράξει ακόμη δέκα περιπτώσεις κλοπών σε εργοτάξιο, θερμοκήπιο, εργοστάσια, αγροκτήματα, αποθήκες και αντλιοστάσιο αγροκτημάτων.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χάλκινα καλώδια, τμήματα αλουμινίου (ρετάλια), ηλεκτρικά εργαλεία κ.ά., που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 54.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Τέλος, σε έρευνα που ακολούθησε στις οικίες τους, στο σπίτι του 28χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε κυνηγετικό όπλο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή το 2017 στο τμήμα ασφάλειας Σπάρτης.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το τμήμα ασφαλείας Σπάρτης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.