Εξόρμηση του ΕΟΣ με δύο προορισμούς στο Βόρειο Ταΰγετο

Με δύο ομάδες θα πραγματοποιήσει εξόρμηση στο βόρειο Ταΰγετο την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης.

Η πρώτη θα κινηθεί στη διαδρομή Άνω Χώρα Βορδόνιας – Φρεάτιο – Ποτίστρες – Κορυφή Πυργάκι υψόμ. 1.732μ (υψομ. διαφορά 1.172μ), με επιστροφή από τα ίδια. Η διαδρομή είναι διάρκειας περίπου οκτώ ωρών και χαρακτηρίζεται μέτρια προς δύσκολη (Β++).

Η δεύτερη ομάδα θα πραγματοποιήσει τη διαδρομή μέχρι τις Ποτίστρες υψόμ. 1230μ. αρχή αλπικού τοπίου (υψομ. διαφορά 670μ), με επιστροφή από τα ίδια. Η διαδρομή διαρκεί περίπου πέντε ώρες και είναι εύκολη προς μέτρια (Α-Β).

Απαραίτητη για τη συμμετοχή είναι η πολύ καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός (οπωσδήποτε κατάλληλα πεζοπορικά άρβυλα ή παπούτσια, αδιάβροχο, κλπ).

Η αναχώρηση θα γίνει στις 7.30′ το πρωί της Κυριακής, με ΙΧ αυτοκίνητα, από το κλειστό γυμναστήριο Σπάρτης. Η επιστροφή προγραμματίζεται περίπου στις 5.30′ με 6.00′ το απόγευμα.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο ως το βράδυ της Παρασκευής 5/2 στους συντονιστές της ανάβασης, κ.κ. Κώστα Λαγανά (τηλέφωνο 6974098419) και Παναγιώτη Παππά (6945832701).