Εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του θαυματουργού αγίου Σπυρίδωνος επισκόπου Τριμυθούντος στον φερώνυμο περικαλλή ιερό ναό Σπάρτης.

Το απόγευμα της παραμονής, Κυριακής 11 Δεκεμβρίου, τελέστηκε ο μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών από την ευρύτερη περιοχή. Κατά τη διάρκεια του εσπερινού εψάλησαν τα εγκώμια του αγίου ενώπιον του ιερού επιταφίου του. Επίκαιρα μίλησε ο πανοσ. αρχιμανδρίτης π. Πορφύριος Κονίδης, καθηγούμενος της ιεράς μονής Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα, ο οποίος τόνισε στο πολυπληθές εκκλησίασμα την ανάγκη για άμεση απαλλαγή από οτιδήποτε φθείρει την αγνότητα της ψυχής και οδηγεί σε αδιέξοδους δρόμους. Επίσης επισήμανε ότι πραγματικό νόημα στην ύπαρξή μας δίνουν μόνο η χριστιανική ζωή και η πνευματική επαφή με τον Τριαδικό Θεό. Με την ολοκλήρωση του πανηγυρικού εσπερινού ο σεπτός ποιμενάρχης μας κ. Ευστάθιος ευχήθηκε όλη η ενορία να έχει την ευλογία και την προστασία του τιμώμενου αγίου.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής ο σεβασμιώτατος προέστη των θρησκευτικών εκδηλώσεων στον Μυστρά, του οποίου ο άγιος Σπυρίδωνας είναι πολιούχος.

(με πληροφορίες από immspartis.gr)