Εορτασμός της Πεντηκοστής στην Αγία Τριάδα Σελλασίας

eortasmos (1)

eortasmos (1)

Με λαμπρότητα και θρησκευτική μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε και φέτος ο ιερός ναός Αγίας Τριάδος Σελλασίας. Την Κυριακή το πρωί, εορτή της Πεντηκοστής, η ενορία Σελλασίας είχε την ιδιαίτερη χαρά να υποδεχθεί τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη κ. Ευστάθιο, ο οποίος χοροστάτησε στον όρθρο και προέστη της θείας λειτουργίας. Το θείοeortasmos (2) λόγο κήρυξε ο λαϊκός κήρυκας της μητροπόλεως κ. Ευάγγελος Νικολακάκης.

Με την ολοκλήρωση της λειτουργίας, ο σεβασμιώτατος απευθύνθηκε στο πολυπληθές εκκλησίασμα, για να τονίσει τη σημασία του εορτασμού της ημέρας, ενώ παράλληλα εξέφρασε τις ευχές του για υγεία και ευημερία. Μετά τη διανομή του αντίδωρου ο κ. Ευστάθιος είχε τη χαρά να συνομιλήσει με τα παιδιά του χωριού, τα οποία ως έκφραση αγάπης τού προσέφεραν ανθοδέσμη και σπιτικά γλυκίσματα.

Το απόγευμα του Σαββάτου 30/5 είχε τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός, στον οποίο συμμετείχε πλήθος κληρικών. Για τη μεγάλη εορτή της Πεντηκοστής μίλησε ο ιεροκήρυκας της ιεράς μητροπόλεως πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης Ευστάθιος Πορφύρης.

eortasmos

πηγή: immspartis.gr