ΕΟΣ: Εξόρμηση και κοπή πίτας στον Πάρνωνα

EOS Spartis Parnonas

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (ΕΟΣ) Σπάρτης πραγματοποιεί ορειβατική εξόρμηση στον Πάρνωνα, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, στη διαδρομή Πλατύ Ποτάμι – Παλιόκαστρο, με επιστροφή στη θέση Μάρμαρα.

Οι πεζοπόροι θα ξεκινήσουν από τα 1100μ περίπου και στην κορυφή (1559μ) θα γίνει και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου, ενώ μετά την κάθοδο θα ακολουθήσει “εορταστικό γεύμα” σε κοντινή ταβέρνα.

Η διάρκεια της πορείας, που χαρακτηρίζεται μέτριας δυσκολίας (βαθμός Β), είναι πέντε περίπου ώρες. (Oι ώρες υπολογίζονται κατά προσέγγιση και εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες, την ποιότητα του χιονιού και την ομοιογένεια της ομάδας).

Η αναχώρηση θα γίνει με ΙΧ αυτοκίνητα από το κλειστό γυμναστήριο Σπάρτης στις 7.30′ το πρωί της Κυριακής για Βασσαρά – Βέρροια.

Απαραίτητα για τη συμμετοχή είναι η πολύ καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος εξοπλισμός χειμερινού βουνού λόγω μεγάλης ποσότητας χιονιού (οπωσδήποτε αδιάβροχα ορειβατικά άρβυλα και γκέτες, αδιάβροχο-αντιανεμικό μπουφάν).

Oι αρχηγοί των αναβάσεων μπορούν να αποκλείσουν από τη διαδρομή άτομα, για τη δική τους ασφάλεια, που δεν είναι εφοδιασμένα με τον απαιτούμενο κατά περίπτωση ατομικό εξοπλισμό, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της ανάβασης ή για οποιοδήποτε άλλο βάσιμο λόγο, καθώς επίσης να τροποποιήσουν ή να ακυρώσουν την ανάβαση αν οι καιρικές συνθήκες είναι αρνητικές.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με τους συντονιστές στα τηλέφωνα 6974098419 (Κώστας Λαγανάς) και 6945103432 (Νίκος Τσαρκαλής) το αργότερο μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 18/1.