ΕΟΣ: Κυριακάτικη ορειβατική εξόρμηση στον Ταΰγετο

Την Κυριακή 1 Νοεμβρίου, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί ορειβατική εξόρμηση στον Ταΰγετο και στη διαδρομή Αρτεμισία (ΙΜ Μελέ) – Αη Γιώργης – κορυφή – Αρτεμισία (ΙΜ Μελέ). Η πορεία χαρακτηρίζεται μέτριας δυσκολίας, με διάρκεια 5,5 περίπου ώρες.

Η διαδρομή εντυπωσιάζει με τα βράχια της, τη θέα στα υπόλοιπα χωριά της περιοχής της Αλαγονίας, το φανταστικό άπλωμα στον Αη Γιώργη, τη θέα στην Καλαμάτα και τον κόλπο, και τη μερική θέα της κορυφογραμμής Ταϋγέτου. Το μονοπάτι έχει ζωντανή χρήση από τους ντόπιους που αγαπούν αυτό το μέρος και φροντίζουν πολύ το εκκλησάκι του Αη Γιώργη και τον περιβάλλοντα χώρο, όπου στήνεται γλέντι στη γιορτή του.

Απαραίτητα για τη συμμετοχή είναι η άριστη φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός (ορειβατικά μποτάκια, αντιανεμικό, αδιάβροχο, καπέλο, νερό, κλπ).

Η μετακίνηση θα γίνει με ίδια μέσα και πάντα τηρώντας τους υγειονομικούς κανονισμούς ατομικής προστασίας.

Η αναχώρηση θα γίνει στις 7.00′ το πρωί της Κυριακής με ΙΧ αυτοκίνητα από το Κλειστό Γυμναστήριο για Αρτεμισία. Η μετακίνηση θα γίνει με ίδια μέσα και πάντα τηρώντας τους υγειονομικούς κανονισμούς ατομικής προστασίας. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6977285633 (Ντίνα Τυροβολά) το αργότερο μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 30/10.