ΕΟΣ: Ολονύκτια προσκυνηματική πορεία στην Έλωνα

To Σάββατο και την Κυριακή, 10 και 11 Αυγούστου, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί την καθιερωμένη προσκυνηματική πορεία του προς την ιερά μονή Ελώνης.

Η διάρκεια της πολύ ενδιαφέρουσας διαδρομής είναι 12 ώρες και ο βαθμός δυσκολίας Β-Γ (μέτρια – δύσκολη). Λόγω της διάρκειας και του νυχτερινού περπατήματος απαιτείται πολύ καλή φυσική κατάσταση. Ο ατομικός εξοπλισμός θα πρέπει να περιλαμβάνει πεζοπορικά άρβυλα, αντιανεμικό-αδιάβροχο, καπέλο, φακό, μπαταρίες και μπατόν. Θα χρειαστεί επίσης νερό και πρόχειρο φαγητό.

Αναχώρηση στις 4 μμ το Σάββατο από το κλειστό γυμναστήριο Σπάρτης με ΙΧ για τη διαδρομή Καλλονή – Καλλιθέα – Ξηροπήγαδο – Κοσμάς – ΙΜ Ελώνης. Προαιρετικά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μεταβούν κατευθείαν στην Καλλονή, με ώρα αναχώρησης 5 μμ το Σάββατο από εκεί (απαιτείται προσυνεννόηση).

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής άμεσα (για λόγους διευκόλυνσης της μετακίνησης με πουλμανάκια) και πάντως το αργότερο έως την Παρασκευή 9/8 στον συντονιστή της πορείας Γιάννη Μιχελόγγονα (6944278520).