ΕΟΣ Σπάρτης: Μνημόσυνο στους Γεώργιο Παπαθεοδώρου και Χαρίλαο Καλαβρυτινό

Την Κυριακή 21 Αυγούστου, κατά τον επίλογο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων της Βαμβακούς, και με το πέρας της πανηγυρικής θείας λειτουργίας στον Αϊ-Γιάννη «τον Κούρο», θα τελεστεί με μέριμνα του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Σπάρτης επιμνημόσυνη δέηση εις μνήμην του μεγάλου δωρητού-ιδρυτού του Ορειβατικού Καταφυγίου Πάρνωνα, Γεωργίου Παπαθεοδώρου εκ Βαμβακούς, και του επί μια εικοσαετία προέδρου του ΕΟΣ Σπάρτης, πρωτοστάτη της ανέγερσης του Ορειβατικού Καταφυγίου Πάρνωνα «Γ. Παπαθεοδώρου», και επιτίμου προέδρου του, Χαρίλαου Καλαβρυτινού.

Καλούνται τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου να συμμετάσχουν στην εκδήλωση αυτή τιμής και μνήμης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Το ναΰδριο του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου -του επονομαζόμενου «Κούρου»- βρίσκεται στον Πάρνωνα, σε υψόμετρο 1.610 μέτρων, δίπλα στο πυροφυλάκιο. Η πρόσβαση γίνεται μέσω Βαμβακούς ή Βασσαρά-Βερροίων ή Τσιντζίνων, και, αφού περάσουμε το «Πλατύ Ποτάμι» και τη θέση της πηγής «Αυριαλού» (δίπλα στο παλαιό καταφύγιο) και φθάσουμε στη διασταύρωση για Καστάνιτσα (δεξιά) και Καταφύγιο (ευθεία), στρίβουμε αριστερά (δυτικά) σε δρόμο που μας οδηγεί στο χώρο της εκδήλωσης. Ο δρόμος είναι απολύτως βατός μέχρι 10-15 λεπτά πριν το ναΰδριο. Τα τελευταία αυτά λεπτά, εφόσον δεν διαθέτετε όχημα 4Χ4, θα τα κάνετε περπατώντας σε δασικό χωματόδρομο.
  • Η λειτουργία αρχίζει στις 9 πμ και ολοκληρώνεται περίπου δύο ώρες αργότερα. Μετά και την επιμνημόσυνη δέηση, εθιμικά οι συμμετέχοντες μεταβαίνουν στο χώρο του παλαιού καταφυγίου, όπου και συντρώγουν (με φαγητά που έχει φέρει ο καθένας μαζί του) και γλεντούν με παραδοσιακή μουσική.