Επίσημη επίσκεψη Αραχωβίτη στη Μόσχα

Mosxa

Επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα ως μέλος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας, των προέδρων και των εισηγητών των επιτροπών της ΔΣΟ.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης έγιναν μέσα σε θερμό κλίμα στη ρωσική κρατική δούμα και τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας και χαρακτικής «Άθως: Το Άγιο Όρος». Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή τα 1000 χρόνια παρουσίας των ρώσων στο Άγιο Όρος, αλλά και το κοινό έτος Ελλάδας – Ρωσίας που είναι το φετινό.

Mosxa 1

Τα εγκαίνια τέλεσαν ο πρόεδρος της κρατικής δούμας Σεργκέι Ναρίσκιν, ενώ την ελληνική πλευρά, εκτός από τον κ. Αραχωβίτη, εκπροσώπησαν η κυβερνητική εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Όλγα Γεροβασίλη, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και ο α΄ αντιπρόεδος της βουλής Τάσος Κουράκης. Το «παρών» έδωσαν επίσης όλοι οι αρχηγοί των ρωσικών κομμάτων και πολλοί βουλευτές, καθώς και βουλευτές ξένων κοινοβουλίων. Οι ομιλητές υπογράμμισαν τη σημασία που διαχρονικά διαδραματίζει το Άγιο Όρος, όπως και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι ορθόδοξοι, ιδιαίτερα όσοι βρίσκονται σε εμπόλεμες περιοχές.