Επίσκεψη αντιπροσωπείας του κινεζικού δήμου Nanjing στη Σπάρτη

Στη Σπάρτη βρέθηκε αντιπροσωπεία του δήμου Nanjing, της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, το διήμερο 3 και 4 Ιουλίου.

Είναι η τρίτη φορά, μέσα σ’ έναν χρόνο, που εκπρόσωποι της Nanjing επισκέπτονται την πόλη μας, με την οποία έχει συναφθεί σύμφωνο συνεργασίας. Και οι δύο πλευρές έχουν δεσμευθεί να αναπτύξουν εποικοδομητικές σχέσεις στους νευραλγικούς τομείς του πολιτισμού, του αθλητισμού και της παιδείας, καθώς και της προώθησης των αγροτικών προϊόντων. Πλέον, έχουν ανοίξει έναν δίαυλο επικοινωνίας και οι επαφές τους είναι συχνές, προκειμένου να συντονίζουν την υλοποίηση των σχεδίων.

Την κινεζική αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν στο δημαρχείο την Τετάρτη 3/7 ο δήμαρχος Βαγγέλης Βαλιώτης και οι συνεργάτες του. Αφού συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της διμερούς συνεργασίας, οι κινέζοι ζήτησαν να ενημερωθούν για την εκλογική διαδικασία στην τοπική αυτοδιοίκηση, για ζητήματα διοίκησης, λειτουργίας και στελέχωσης του δήμου. Εξέφρασαν μάλιστα την επιθυμία να υπογράψουν σύμφωνο αδελφοποίησης με σχολική μονάδα του δήμου μας. Αφού αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα, οι δύο πλευρές επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο του Μυστρά.

Χθες το πρωί οι προσκεκλημένοι ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης και στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, όπου κατά την περιήγησή τους έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους τρόπους συλλογής και επεξεργασίας του ελαιόκαρπου.

Σύμφωνα με τον δήμο Σπάρτης, “δεδομένο είναι πως οι δύο πόλεις έχουν κοινό όραμα και η ανταλλαγή πρακτικών είναι αμοιβαία επωφελής. Οι ενέργειες επίτευξης εξωστρέφειας και δικτύωσης του δήμου μας βρίσκονται πάντα ψηλά στην ατζέντα προτεραιοτήτων του, αποδεικνύοντας τον αναπτυξιακό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι ΟΤΑ, στην κατεύθυνση ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας και της τουριστικής προβολής”.