Επίσκεψη Αραχωβίτη στον ΕΦΚΑ Μισθωτών Σπάρτης

Επίσκεψη στον ΕΦΚΑ Μισθωτών Σπάρτης πραγματοποίησε την Παρασκευή 26 Ιουνίου ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τη διευθύντρια, την προϊσταμένη και το προσωπικό του οργανισμού.

Ο κ. Αραχωβίτης συζήτησε με τους εργαζομένους για το φόρτο και τις συνθήκες εργασίας καθώς και την εξέλιξη των υποθέσεων που χειρίζονται. Πληροφορήθηκε ότι στο κατάστημα έχουν μεταφερθεί 1.450 υποθέσεις παροχών του πρώην ΟΓΑ, χωρίς αντίστοιχη στελέχωση με προσωπικό και μάλιστα με εντολή να διευθετηθούν εντός τριμήνου.

Εξάλλου, διαπίστωσε ότι οι υπάλληλοι, που λόγω και των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας του κορωνοϊού είναι λιγότεροι, αδυνατούν να ανταποκριθούν σε αυτό το επιπρόσθετο βάρος, πολύ δε περισσότερο όταν δεν έχουν λάβει καμία σχετική εκπαίδευση. Από την πλευρά του δήλωσε πως “εμείς κάναμε και θα κάνουμε το παν ώστε να στηρίξουμε την εργασία και τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους, ώστε με εντιμότητα και με καθαρά χέρια να κρατήσουμε το σύστημα δημόσιας ασφάλισης αλληλέγγυο και ακμαίο”.