Επίσκεψη Αραχωβίτη στους Μολάους

Επίσκεψη στους Μολάους πραγματοποίησαν χθες, 3 Ιανουαρίου, ο βουλευτής Σταύρος Αραχωβίτης και στελέχη της κομματικής οργάνωσης Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Αρχικά βρέθηκαν στο γηροκομείο Μολάων, όπου αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος με τους τροφίμους και τους εργαζομένους, ενώ στη συνέχεια υπήρξε συζήτηση γύρω από τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του ιδρύματος. Οι υποδομές του γηροκομείου είναι σε εξαιρετική κατάσταση και οι 78 τρόφιμοι απολαμβάνουν άριστης ποιότητας υπηρεσίες με τη βοήθεια 23 εργαζομένων.

Ακολούθησε επίσκεψη στην πυροσβεστική υπηρεσία Μολάων, όπου έγινε ενημέρωση από τον διοικητή κ. Νικολέτο και τους πυροσβέστες για τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική υπηρεσία. Τα οχήματα που βρίσκονται εκτός λειτουργίας, οι γραφειοκρατικές δυσκολίες που προκύπτουν με διάφορους πιστωτές, καθώς και οι ελλείψεις σε εξοπλισμό (μπότες, στολές κλπ) απασχολούν ιδιαίτερα το προσωπικό. Εκτός απ’ τα προβλήματα, υπήρξε ειδική αναφορά στις θετικές εξελίξεις που αφορούν στο σώμα, όπως οι προσλήψεις πενταετών πυροσβεστών και η εφαρμογή του “Engage”, ενός προγράμματος εφαρμογής σύγχρονων τεχνολογιών το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους επιτελείς να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή πού θα καθοδηγήσουν τα οχήματά τους.

Η επίσκεψη στους Μολάους ολοκληρώθηκε στο δημαρχείο του δήμου Μονεμβασίας. Ο βουλευτής και το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αντάλλαξαν ευχές με το προσωπικό και κατόπιν συζήτησαν με τον δήμαρχο Ηρακλή Τριχείλη και τον αντιδήμαρχο Κώστα Μαυρομιχάλη. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν στην περιοχή και κυρίως στην επιτακτική ανάγκη να δοθεί λύση στο ζήτημα της γέφυρας Σκάλας – παράκαμψη Βλαχιώτη.