Επίσκεψη Ισπανών δασκάλων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας

eikona

eikona

Tη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου o δήμαρχος Ευρώτα Γιάννης Γρυπιώτης υποδέχτηκε στο γραφείο του τους δύο ισπανούς δασκάλους Βανέσα Ακούνα και Μάνουελ Ροντρίγκεζ, από το ισπανικό σχολείο Curros Enriquez, που φιλοξενούνται από το 1ο δημοτικό Σκάλας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus. Τα δύο σχολεία πραγματοποιούν σύμπραξη με θέμα «Καινοτομία και σύγχρονες διδακτικές μέθοδοι».

Ο κ. Γρυπιώτης, αφού περιέγραψε κα παρουσίασε το δήμο Ευρώτα, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους για ζητήματα που αφορούν στην εκπαίδευση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία στη χώρα μας. Σημείωσε δε ότι τέτοιου είδους συνεργασίες είναι αξιέπαινες, καθώς προάγουν τις διαπολιτισμικές σχέσεις, αναβαθμίζουν το ρόλο των σχολείων και ανοίγουν νέους ορίζοντες στους τρόπους σκέψης κι εργασίας των μαθητών.

Ο δήμαρχος δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στο σύνολο των διδασκόντων του 1ου δημοτικού Σκάλας για το αξιόλογο έργο και τις πρωτοβουλίες τους να εφαρμόζουν πρωτοποριακά προγράμματα στο σχολείο τους. Όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του εκπαιδευτικού συστήματος και στην υιοθέτηση σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας ώστε το σχολείο να αποτελεί μια δημιουργική διαδικασία για τους μαθητές κι όχι μία δυσάρεστη δραστηριότητα.

Οι ισπανοί εκπαιδευτικοί θα παραμείνουν στη Σκάλα για μία εβδομάδα, ενώ θα παρευρίσκονται στις αίθουσες διδασκαλίας και θα παρακολουθήσουν τις ειδικές εργασίες που έχουν προετοιμάσει οι μαθητές και οι δάσκαλοι του ελληνικού σχολείου.