Επίσκεψη και συναντήσεις Κασαπίδη στη Λακωνία: Στο επίκεντρο τα προβλήματα του αγροτικού τομέα

Επίσκεψη στο νομό μας πραγματοποίησε την περασμένη Τετάρτη ο βουλευτής Κοζάνης και τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της ΝΔ, Γιώργος Κασαπίδης, ύστερα από πρωτοβουλία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Μονεμβασίας. Ο κ. Κασαπίδης, συνοδευόμενος από το βουλευτή Λακωνίας κ. Αθανάσιο Δαβάκη και κλιμάκιο αποτελούμενο από το διευθυντή γραμματειών της ΝΔ κ. Μενέλαο Δασκαλάκη, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Λακωνίας κ. Βασίλη Ορφανό, τον υπεύθυνο Αγροτικού Τομέα ΝΟΔΕ Λακωνίας κ. Γιάννη Βύσσια, τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Μονεμβασίας κ.κ. Παναγιώτη Αρρώνη και Γιάννη Μανωλάκο και τον πολιτευτή κ. Λέανδρο Καλογεράκο, συναντήθηκε με τοπικούς φορείς και συζήτησε μαζί τους θέματα που απασχολούν τον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα.

kasapidis-2

Συγκεκριμένα το κλιμάκιο επισκέφθηκε το διοικητήριο, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη κ. Τζανετέα και συζητήθηκαν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας, καθώς και το πρόγραμμα της Περιφέρειας σχετικά με την περαιτέρω ανάπτυξή του. Στη συνέχεια τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρέθηκαν στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Επεξεργασίας Εσπεριδοειδών Αμυκλών Σπάρτης “Λακωνία”, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας, τις Ελαιουργικές Επιχειρήσεις Θεραπνών “Ελαία Γη”, την ΕΥΡΩΠΑΚ – Παναγιώτη Μανιατάκου και ΣΙΑ ΕΕ, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μολάων – Πακίων (όπου συναντήθηκαν με εκπροσώπους συνεταιριστικών φορέων και συλλόγων και εκπροσώπους αλιέων της περιοχής), το δημαρχείο Μολάων (όπου συνομίλησαν με το δήμαρχο κ. Ηρακλή Τριχείλη και τον αντιδήμαρχο κ. Κων/νο Μαυρομιχάλη για τα ζητήματα των τοπικών παραγωγών), την Κοινοπραξία Αγροτικών Συνεταιρισμών Επιδαύρου – Λιμηράς Λακωνίας ΚΑΣΕΛΛ ΑΕ, τη Λακωνική Βιομηχανία Γάλακτος ΛΑΒΙΟΓΑΛ Κυριαζάκος ΑΒΕΕ, την Οινοποιητική Μονεμβασίας Γεωργίου Τσιμπίδη, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αγίων Αποστόλων, το ελαιοτριβείο Παπούλη και το κατάστημα Γεωργικών Εργαλείων και Μηχανημάτων Κουλέντη. Ο βουλευτής στη συνέχεια επισκέφτηκε τη Νεάπολη, όπου συναντήθηκε με τοπικούς φορείς και αλιείς.

kasapidis-4

Αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του παλαιού δημαρχείου στα Παπαδιάνικα ομιλία – συζήτηση με τον αγροτικό κόσμο. Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η γραμματέας της ΔΗΜΤΟ Μονεμβασίας, κ. Μαργαρίτα Σπυριδάκου. Ο κ. Κασαπίδης στην ομιλία kasapidis-1του εξέφρασε τη θετική εικόνα που αποκόμισε από την προσέλευση του κόσμου στην εκδήλωση αλλά και την επίσκεψή του στις μονάδες του νομού. Η συζήτηση αφορούσε θέματα σχετικά με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών επί ημερών κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το κόστος παραγωγής, το συνεταιριστικό σύστημα, ενώ ο βουλευτής εξέφρασε τη δέσμευση του κόμματός του και του προέδρου του, Κυριάκου Μητσοτάκη, να συμπεριλάβει στο κυβερνητικό πρόγραμμα τη μείωση της φορολογίας. Τόνισε τη σημασία της ανάπτυξης μέσα από την πραγματική οικονομία, αντιπαραβάλλοντας το αξιόλογο γεωργικό προφίλ της χώρας με τις αυξημένες εισαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων. Όπως δήλωσε ο βουλευτής, το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης της ΝΔ περιλαμβάνει στοχευμένες προτάσεις εξειδικευμένες ανά περιοχή, ενώ παράλληλα πρότεινε την πιστοποίηση των αγροτικών προϊόντων αλλά και την αξιοποίηση της παραγωγής προϊόντων σε μέρη με μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά, ως μέτρο αύξησης της παραγωγής και εμπορίας αγροτικών προϊόντων.