Επίσκεψη μαθητών στο Δημαρχείο Σπάρτης

episkepsi mathiton sto Dimaxeio Spartis (3)

episkepsi mathiton sto Dimaxeio Spartis (3)

Ο δήμαρχος Σπάρτης δέχθηκε χθες προγραμματισμένη επίσκεψη μαθητών, μαθητριών και δασκάλων της γ΄ τάξης του 1ου δημοτικού σχολείου Σπάρτης.

Οι μικροί συμπολίτες μας έθεσαν πλήθος ερωτημάτων για θέματα που τους απασχολούν, όπως ο τρόπος λειτουργίας, χρηματοδότησης και διαχείρισης του δήμου, η παρεμπόδιση κυκλοφορίας στις ράμπες, η δημιουργία δικτύου ποδηλατόδρομων και πεζόδρομων, η δημιουργία νέων παιδότοπων, τα αδέσποτα ζώα, τα απορρίμματα και η ανακύκλωση, το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης έργων, τα σχέδια για βελτίωση της καθημερινότητας και πολλά άλλα.

Ο δήμαρχος κ. Ευάγγελος Βαλιώτης και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σταύρος Αργυρόπουλος απάντησαν πρόθυμα σε όλα τα ερωτήματα, αναλύοντας τον τρόπο λειτουργίας του δήμου και αντιμετώπισης των ζητημάτων που τέθηκαν. Αναφέρθηκαν επίσης στο σχεδιασμό για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος, μέσα από συγκεκριμένες δράσεις.

Ο κ. Βαλιώτης υποσχέθηκε επίσης να εξετάσει τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όσοι μαθητές το επιθυμούν.

Η συνάντηση έληξε με την υπόσχεση να επαναληφθεί το συντομότερο.