Επίσκεψη μικρών μαθητών στο Γηροκομείο Ελίκας

episkepsi

episkepsi

Μήνυμα αισιοδοξίας και αγάπης έστειλαν οι μαθητές των α΄, β΄ και στ΄ τάξεων του δημοτικού σχολείου Παπαδιανίκων με την επίσκεψή τους στο Γηροκομείο “Άγιος Χαράλαμπος” της Ελίκας, λίγο πριν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους.

Η επίσκεψη αυτή έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να γνωρίσουν έναν ιδιαίτερο χώρο, να έρθουν σε άμεση επαφή με πολλά άτομα τρίτης ηλικίας μαζί, να συνομιλήσουν με αυτά, να διαπιστώσουν τις ιδιαίτερες δυσκολίες και ανάγκες τους, να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας και το έργο ενός γηροκομείου, αλλά και να προσφέρουν χαρά και ζωντάνια στους γέροντες και τις γερόντισσες που τόσο πολύ το έχουν ανάγκη αυτές τις μέρες αγάπης. Στόχος επίσης ήταν και η καλλιέργεια αξιών όπως ο σεβασμός στα άτομα τρίτης ηλικίας, η αλληλεγγύη, η προσφορά και η αγάπη προς τον συνάνθρωπο, αλλά και η ευαισθητοποίηση των μαθητών απέναντι στα προβλήματα ατόμων με ειδικές ανάγκες και η αποδοχή της διαφορετικότητας.

Τα παιδιά έφεραν μαζί τους μια συμβολική ποσότητα τροφίμων και προσέφεραν στους ηλικιωμένους κέικ που ετοίμασαν οι δασκάλες τους, καθώς και από μία χριστουγεννιάτικη κάρτα την οποία τα ίδια επιμελήθηκαν. Ήταν πραγματικά εντυπωσιακή η άνεση με την οποία τα μικρά παιδιά αντιμετώπισαν τους υπερήλικες, αφού κινήθηκαν με οικειότητα ανάμεσά τους, κάθισαν δίπλα τους, μίλησαν μαζί τους, κάνοντάς τους να τα νιώσουν σαν πραγματικά τους εγγόνια.

Το προσωπικό του ιδρύματος φρόντισε για το κέρασμα των παιδιών και ο διαχειριστής του, π. Μιχαήλ Χαραμής, τα ξενάγησε στους χώρους του. Ο διευθυντής του σχολείου και ο π. Μιχαήλ μίλησαν στους μαθητές για τη μεγάλη προσπάθεια και το σημαντικό έργο του μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, οποίος με τη βοήθεια και του κόσμου καταφέρνει να έχει σε λειτουργία όλα τα φιλανθρωπικά ιδρύματα της μητροπόλεώς μας, προσφέροντας έτσι φροντίδα και ανακούφιση σε πάσχοντες και ηλικιωμένους συνανθρώπους μας.

Τα παιδιά, πριν αποχωρήσουν από το γηροκομείο, τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και έψαλαν τα κάλαντα μαζί με τους σεβαστούς γέροντες, οι οποίοι με το πλατύ τους χαμόγελο και το λαμπερό βλέμμα εκδήλωσαν τη μεγάλη τους χαρά και έδειξαν ότι η παιδική παρουσία τούς έδωσε αισιοδοξία και αγάπη.

Αξιέπαινη επίσης ήταν και η πρωτοβουλία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και του συλλόγου γονέων του δημοτικού σχολείου Παπαδιανίκων να συγκεντρώσουν τρόφιμα για να τα αποστείλουν στο “Χαμόγελο του Παιδιού”.

Ο διευθυντής του σχολείου συνεχάρη όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας για τη μεγάλη ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα για προσφορά βοήθειας σε συνανθρώπους μας, ενώ επίσης τόνισε την τεράστια σημασία που έχει για τους μαθητές η κοινωνική δράση και η συνεργασία του σχολείου με κοινωνικούς φορείς, αφού μέσα από αυτές μαθαίνουν τα παιδιά να βλέπουν τους εαυτούς τους και το σχολείο ως ένα ολοζώντανο κομμάτι της κοινωνίας μας.

Τέλος, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του δημοτικού των Παπαδιανίκων εύχονται σε όλους χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το 2015!