Επίσκεψη στο Άσυλο Ανιάτων και προσφορά τροφίμων

Asylo Aniatwn

Την Κυριακή 5 Ιανουαρίου ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Κάστρο Γερακίου κ. Δημήτρης Κούρλας με τη σύζυγό του, ο προπονητής κ. Νείλος Καρράς, ο ποδοσφαιριστής κ. Χρήστος Σακελλαρίου και ο υπογράφων επισκεφτήκαμε το Άσυλο Ανιάτων της μητροπόλεώς μας στη Μαγούλα, όπου προσφέραμε τρόφιμα και λάδι που είχαν συγκεντρωθεί κατά τη διάρκεια των ημερών των Χριστουγέννων.

Εκκλησιασθήκαμε και μετά ξεναγηθήκαμε από τον υπεύθυνο ιερέα π. Ιωάννη Πορφύρη στους χώρους του ιδρύματος, όπου θαυμάσαμε τα έργα που έχουν φτιάξει οι τρόφιμοι και τα έχουν εκθέσει σε αίθουσες του ασύλου, όπως και τα πολλά μετάλλια που έχουν κερδίσει σε αγώνες ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Η αλήθεια είναι πως δεν νιώσαμε ότι βρισκόμασταν σε κάποιο ίδρυμα, αλλά σε μια οικογένεια με μια πολύ-πολύ μεγάλη αγκαλιά.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο, όπως και τους πολύτιμους συνεργάτες του, για το θεάρεστο έργο που προσφέρουν σε ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Αποχωρώντας συγκινημένοι από τις εγκαταστάσεις του ασύλου, υποσχεθήκαμε πολύ σύντομα να είμαστε και πάλι κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους, γιατί μετά από αυτή την επίσκεψή μας νιώσαμε καλύτεροι άνθρωποι.

Τελειώνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συγχωριανούς μας που στήριξαν την προσπάθειά μας, αλλά ιδιαίτερα τους ποδοσφαιριστές όλων των τμημάτων του Κάστρου Γερακίου, γιατί ήταν δική τους η ιδέα για τη συγκέντρωση των τροφίμων. Τέτοιες κινήσεις στις δύσκολες εποχές που ζούμε δίνουν ελπίδα για το μέλλον του τόπου μας.

Χρήστος Μπαλαμπάνος

Πρόεδρος Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γερακίου