Επίσκεψη Τζανετέα στη γέφυρα του Πόρου και στην παράκαμψη Γερακίου

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα στη γέφυρα του Πόρου και στην παράκαμψη Γερακίου, όπως διαπίστωσε μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε στις 4 Οκτωβρίου η αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα συνοδευόμενη από τεχνικό κλιμάκιο υπαλλήλων της περιφερειακής ενότητας Λακωνίας.

Συγκεκριμένα βρέθηκε στο ρέμα του Πόρου, όπου γίνονται εργασίες κατασκευής της γέφυρας με την τοποθέτηση των δοκών καταστρώματος και οδικές παρεμβάσεις συνολικού μήκους 1,8 χλμ περίπου για την παράκαμψη ενός δύσκολου σημείου που ταλαιπωρεί επί χρόνια τους κατοίκους τους περιοχής και τους επισκέπτες. Εν συνεχεία επισκέφθηκε το υπόλοιπο τμήμα του έργου, που αφορά στην παράκαμψη, με νέα χάραξη, του οικισμού Γερακίου μήκους 5,64 χλμ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των δύο παρεμβάσεων ανέρχεται στο ποσό των 12.980.000 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΔΕΠΙΝ 2007 – 2013, στο οποίο εντάχθηκε με απόφαση του περιφερειάρχη, επιβλέπεται δε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων ΠΕ Λακωνίας.

Η κ. Τζανετέα τόνισε ότι με την ολοκλήρωση του δρόμου θα συντομευτεί ο χρόνος πρόσβασης προς την Ανατολική Λακωνία και ταυτόχρονα η διέλευση των οχημάτων θα είναι ασφαλέστερη. Εξάλλου, όπως επίσης δήλωσε, με την κατασκευή της γέφυρας του Πόρου δημιουργείται μια δεύτερη, εναλλακτική πρόσβαση προς την Ανατολική Λακωνία, που θα βελτιωθεί περαιτέρω με την παράκαμψη της Γκοριτσάς, για την οποία σύντομα ολοκληρώνεται η μελέτη και θα προχωρήσει η υλοποίηση.