Επίσκεψη Τζανετέα στη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου Σπάρτης

Την ξεχωριστή της ικανοποίηση εξέφρασε η αντιπεριφερειάρχης Αδαμαντία Τζανετέα για την ολοκλήρωση και λειτουργία της νέας νοσηλευτικής μονάδας δεκαεννέα κλινών του νοσοκομείου Σπάρτης, η οποία κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση από το επιχειρησιακό πρόγραμμα “Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνιοι Νήσοι” 2007 -2013 με απόφαση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και την επίβλεψη των τεχνικών υπηρεσιών της πριφερειακής ενότητας Λακωνίας. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανήλθε στα 2.755.200 ευρώ.

Η νέα πτέρυγα στεγάζει πλέον τη χειρουργική κλινική “Χρήστος Καρβούνης” και αποτελείται από ισόγειο κτίριο και υπόγειο, συνολικής επιφανείας περίπου 1.500 τμ. Στο ισόγειο τοποθετούνται οι θάλαμοι των ασθενών, οι αίθουσες συσκέψεων και αναμονής, τα γραφεία των ιατρών και άλλοι βοηθητικοί χώροι, ενώ στο υπόγειο το μηχανοστάσιο και οι αποθήκες.

Σε δηλώσεις της η κ. Τζανετέα επεσήμανε ότι σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ και το νοσοκομείο Σπάρτης δημιουργούνται “υποδομές που αναβαθμίζουν τη δημόσια υγεία, με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου φροντίδας προς το κοινωνικό σύνολο, σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα, όπου ο πολίτης στρέφεται ολοένα και περισσότερο προς τη δημόσια υγεία. Πολύ σύντομα θα προχωρήσει η ανέγερση και άλλων νέων θαλάμων για όλες τις πτέρυγες του νοσοκομείου με στόχο την ολοκληρωμένη λειτουργία ενός σύγχρονου νοσοκομείου”.

Στη διάρκεια της επίσκεψής της η αντιπεριφερειάρχης συνομίλησε με τον διοικητή του νοσοκομείου Σωτήρη Μπότσιο, αλλά και με τον διευθυντή της χειρουργικής Σωτήρη Σωτηριανάκο και τους χειρούργους της νέας πτέρυγας, οι οποίοι εξέφρασαν με τη σειρά τους την ικανοποίησή τους για το νέο χώρο.