Επανέρχεται η Επιτροπή Κατοίκων Νέου Κόσμου – Ψυχικού Σπάρτης για την ανέγερση του 6ου δημοτικού σχολείου

Επανέρχεται η Επιτροπή Κατοίκων Νέου Κόσμου – Ψυχικού Σπάρτης για το θέμα της ανέγερσης του 6ου δημοτικού σχολείου – 7ου νηπιαγωγείου Σπάρτης. Το δημοτικό συμβουλίο Σπάρτης στις 19/2 -με πρόταση του δημάρχου Πέτρου Δούκα- πήρε θέση κατά της πρότασης των κατοίκων για τη σύναψη νέας προγραμματικής σύμβασης δήμου Σπάρτης και περιφέρειας Πελοποννήσου με θέμα «Εκπόνηση Μελέτης και Ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου – 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης».

Τα μέλη της Επιτροπής μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας (η πρόταση των κατοίκων είχε λάβει 10 ψήφους έναντι 12 της πρότασης του κ. Δούκα) είχαν δηλώσει πως “η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου -σχετικά με το θέμα- παραμένει μετέωρη, αφού η παράταξη του κ. Αργειτάκου δήλωσε σαφώς και ψήφισε πως «αν υπάρχει πίστωση εγγεγραμμένη στην περιφέρεια για τη μελέτη ψηφίζει την πρόταση των κατοίκων, διαφορετικά ψηφίζει την πρόταση του κ. Δούκα»”. Είχαν καλέσει επίσης τον κ. Μοιράγια, πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, να εξακριβώσει αν υπάρχει ή όχι εγγεγραμμένη πίστωση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη μελέτη του σχολείου, ώστε να αθροίσει εκεί που πρέπει τις 8 ψήφους της παράταξης Αργειτάκου και να διαμορφωθεί η απόφαση, υπέρ ή κατά, για την ανέγερση του σχολείου.

Οι κάτοικοι υπέβαλαν στη χθεσινή συνεδρίαση (26/2) του δημοτικού συμβουλίου απόσπασμα του πρακτικού 23 της συνεδρίασης της 2-12-2019 του Περιφερειακού Συμβουλίου Σπάρτης (Απόφαση 582) με θέμα: «Κατάρτιση Τεχνικού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου για το έτος 2020», από τον σχετικό πίνακα του οποίου αποδεικνύεται πως η μελέτη του 6ου δημοτικού σχολείου – 7ου νηπιαγωγείου Σπάρτης είναι ενταγμένη στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2020 με εγκεκριμένο Προϋπολογισμό 469.362, 37 ευρώ από του ΚΑΠ.

Ζητούν λοιπόν να προσμετρηθούν υπέρ της πρότασης της Επιτροπής οι οκτώ ψήφοι της παράταξης Αργειτάκου, οι οποίες αθροιζόμενες με τις ήδη δέκα θετικές ψήφους δημιουργούν καθαρή πλειοψηφία 18 ψήφων έναντι 12 της πρότασης του δημάρχου, υποχρεώνοντας τη δημοτική αρχή να υλοποιήσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και να προχωρήσει στη σύναψη της προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια.