Επανέρχεται το αίτημα κατασκευής κόμβου στο Καστόρι

Επιστολή στην ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων απηύθυνε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καστορείου Γιώργος Οικονομάκης. Αντικείμενό της το δίκαιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, αλλά και συνολικά του δήμου Σπάρτης, για την κατασκευή κόμβου (ή έστω ημικόμβου εσόδου – εξόδου) στη χιλιομετρική θέση περίπου 31+427 του οδικού κλάδου Λεύκτρου – Σπάρτης (περιοχή Καστορείου).

Αναφερόμενος στην καθολικότητα του αιτήματος (έχουν άλλωστε συγκεντρωθεί και ήδη διαβιβαστεί περισσότερες από πεντακόσιες υπογραφές υπέρ της υλοποίησης του έργου), ο κ. Οικονομάκης εκθέτει τους λόγους που επικαλείται η τοπική κοινωνία:

  • Η ευχερής δυνατότητα από τεχνικής απόψεως της κατασκευής του έργου, αφού θα απαιτηθούν μόνο πρόσθετες εργασίες μικρής κλίμακας, καθώς στην περιοχή υπάρχει ήδη ανισόπεδη γέφυρα και δεν απαιτούνται πρόσθετες απαλλοτριώσεις.
  • Το Καστόρι ήταν έδρα του πρώην δήμου Πελλάνας και οι υποδομές του εξυπηρετούν τους κατοίκους των λεγόμενων Βορείων Δήμων. Εκεί λειτουργούν λύκειο, γυμνάσιο, δημοτικό και νηπιαγωγείο. Η κατασκευή του προτεινόμενου κόμβου θα βοηθήσει στην ασφαλή και γρήγορη μετακίνηση των μαθητών. Επίσης στο Καστόρι λειτουργούν κέντρο υγείας, συμβολαιογραφείο, υποθηκοφυλακείο, υποκατάστημα ΕΛΤΑ και ΑΤΜ της τράπεζας Πειραιώς. Δραστηριοποιούνται επίσης πολλές μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες, συμπεριλαμβανόμενης και μιας πρότυπης μονάδας παραγωγής γάλακτος.
  • Από γεωγραφικής άποψης ο συγκεκριμένος κόμβος θα ενώσει ουσιαστικά Πάρνωνα με Ταΰγετο, δημιουργώντας νέα δεδομένα προσβασιμότητας στην περιοχή και θα συμβάλει καθοριστικά στη βελτίωση της τοπικής οικονομίας με την ευκολότερη προώθηση των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.