Επαναλειτουργεί η ειδικότητα Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής στην ΕΠΑΣ Σπάρτης

fournos

fournos

Έως τις 14 Οκτωβρίου θα μπορούν να εγγράφονται οι ενδιαφερόμενοι στην Επαγγελματική Σχολή Μαθητείας ΟΑΕΔ Σπάρτης, στην οποία φέτος επαναλειτουργεί η ειδικότητα Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής.

Με δήλωσή της η βουλευτής Λακωνίας Φεβρωνία Πατριανάκου εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επαναλειτουργία της ειδικότητας, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη στήριξής της από την τοπική κοινωνία, αφού έχει διαγράψει πετυχημένη πορεία από την έναρξη λειτουργίας της.

Με ερώτηση άλλωστε που είχε καταθέσει από τις 10 Ιουλίου 2014, η λάκαινα βουλευτής είχε ζητήσει την επαναλειτουργία της εν λόγω ειδικότητας στην ΕΠΑΣ Σπάρτης. “Πρόκειται για μία ειδικότητα με ιδιαίτερη ζήτηση, που δεν νοείται να καταργείται από τη Λακωνία -τον πρώτο σε ανεργία νομό της Πελοποννήσου- και να μεταφέρεται σε γειτονικό νομό”, είχε τονίσει στην κοινοβουλευτική της παρέμβαση.

Τον Αύγουστο η κ. Πατριανάκου, σε επικοινωνία που είχε με τον διοικητή του ΟΑΕΔ προκειμένου να του εκθέσει εκ νέου την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας της συγκεκριμένης ειδικότητας, είχε ενημερωθεί ότι στην ΕΠΑΣ Σπάρτης θα συνεχιστεί η λειτουργία των ειδικοτήτων Τεχνιτών Συστημάτων Η/Υ και Υπαλλήλων Οικονομικών Καθηκόντων, ενώ προστίθεται και η ειδικότητα των Ξενοδοχοϋπαλλήλων. Όσον αφορά στην επαναλειτουργία της ειδικότητας Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής, ο διοικητής είχε ενημερώσει ότι το αίτημα θα επανεξεταστεί από τον Οργανισμό, εάν υπάρξει έμπρακτο ενδιαφέρον από τους κλαδικούς φορείς της περιοχής για διάθεση συγκεκριμένων θέσεων πρακτικής εξάσκησης των μαθητών σε επιχειρήσεις του κλάδου.

Στις 30 Σεπτεμβρίου δημοσιεύθηκε η συμπληρωματική απόφαση του διοικητή του ΟΑΕΔ, με την οποία εγκρίθηκε η επαναλειτουργία της εν λόγω ειδικότητας στην ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ στη Σπάρτη, ήδη από το τρέχον σχολικό έτος 2014-2015.