Κάθε χρόνο στη χώρα μας χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως νέοι και μικρά παιδιά, αφήνουν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο. Οι δε τραυματίες με προσωρινή ή μόνιμη αναπηρία κυμαίνονται στα ίδια ποσοστά. Το τραγικότερο, όμως, είναι ότι ενώ στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες ο αριθμός των τροχαίων μειώνεται, στην Ελλάδα αυξάνεται κάθε χρόνο…

Μελέτες έδειξαν ότι για τα τροχαία ατυχήματα στη χώρα μας κατά 80% ευθύνονται οι ίδιοι οι οδηγοί. Η συντριπτική πλειονότητα των τροχαίων αποδίδεται σε κακή κυκλοφοριακή αγωγή και ελλιπή οδική συνείδηση και συμπεριφορά των οδηγών αλλά και των πεζών.

Με αυτά τα δεδομένα, ο δήμος Σπάρτης σε συνεργασία με τη δημοτική αστυνομία ανέλαβε δράση και ξεκίνησε ενημερωτική εκστρατεία, προκειμένου οι μαθητές να μάθουν να αντιμετωπίζουν με υπευθυνότητα την κυκλοφορία και την οδήγηση στους δρόμους.

Στο πλαίσιο αυτό ο δήμος επαναλειτουργεί το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής υπό την ευθύνη της δημοτικής αστυνομίας, μετά την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών. Εκεί θα πραγματοποιείται το πρακτικό μέρος των μαθημάτων κυκλοφοριακής αγωγής, που έχουν ήδη ξεκινήσει στα σχολεία του δήμου.