“Επιβεβλημένη η ενίσχυση και στελέχωση του υπό κατάρρευση ΕΦΚΑ Πελοποννήσου” λένε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η υπηρεσία ΕΦΚΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου φέρνουν με ερώτησή τους στη βουλή οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ της Περιφέρειας Στ. Αραχωβίτης, Γ. Γκιόλας, Γ. Παπαηλιού, Αλ. Χαρίτσης και Γ. Ψυχογιός, καθώς και η Ττομεάρχης Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Μ. Ξενογιαννακοπούλου.

Όπως επισημαίνουν, “η υποστελέχωση σε προσωπικό, ο ξεπερασμένος τεχνολογικός εξοπλισμός, τα πεπαλαιωμένα πληροφοριακά συστήματα, η συσσώρευση αιτήσεων συνταξιοδότησης χωρίς κανένα χρονοδιάγραμμα για την επεξεργασία τους, καθώς και η κατάργηση του προγράμματος ανέργων πτυχιούχων -το οποίο προσέφερε σημαντικό έργο στην υπηρεσία και ταυτόχρονα συνέβαλε στη συγκράτηση των νέων επιστημόνων στη χώρα μας- έχουν δημιουργήσει ασφυκτικές συνθήκες τόσο για τους ασφαλισμένους, όσο και για τους εργαζόμενους στην υπηρεσία, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές τους να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν αρτιότερα τον κόσμο”.

Χαρακτηρίζοντας την κατάσταση “αλαλούμ”, η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι “περί άλλα τυρβάζει! Διαφημίζει τη «σύνταξη με ένα κλικ», ενώ δεν έχει ψηφιοποιηθεί καν το ιστορικό των ασφαλισμένων, προωθεί την είσοδο ιδιωτών και μάνατζερ στα ασφαλιστικά ταμεία, επαίρεται για την ψηφιακή διαχείριση όλων των υπηρεσιών, την ώρα που στον ΕΦΚΑ οι εργαζόμενοι προσπαθούν να δουλέψουν με Windows 2000!”.

Για όλα τα παραπάνω ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά τον υπουργό Εργασίας ποια άμεσα μέτρα σκοπεύει να λάβει για την επαρκή στελέχωση με προσωπικό του ΕΦΚΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εάν πρόκειται να ενεργοποιήσει ξανά το πρόγραμμα ανέργων πτυχιούχων και, τέλος, αν προτίθεται να εκσυγχρονίσει ουσιαστικά τα υποκαταστήματα με τεχνολογικό εξοπλισμό που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις.