Kατάρτιση εργαζομένων με επιδότηση

katartisi

katartisi

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος υλοποιεί για όλα τα επιμελητήρια-μέλη της το πρόγραμμα “Κατάρτιση εργαζομένων στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα”, που απευθύνεται σε 4.200 στελέχη και εργαζόμενους σε επιχειρήσεις ιδιωτικού τομέα όλων των κλάδων της οικονομίας. Προβλέπεται η υλοποίηση 170 περίπου προγραμμάτων κατάρτισης στις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Η διάρκεια των προγραμμάτων θα είναι 80 ώρες (60 ώρες θεωρητική και 20 ώρες πρακτική άσκηση, η οποία θα υλοποιηθεί με τη μορφή των μελετών περίπτωσης [case studies] και θα έχει ως παραδοτέα “Πλάνα καινοτομίας” τα οποία οι καταρτιζόμενοι θα προτείνουν στις επιχειρήσεις που εργάζονται).

Τα προσδοκώμενα οφέλη από την υλοποίηση του έργου είναι η ενίσχυση των δεξιοτήτων των εργαζομένων, η διατήρηση των θέσεων εργασίας, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και η ενίσχυση της καινοτομίας.

Για τη συμμετοχή των καταρτιζόμενων στο πρόγραμμα προβλέπεται επιδότηση 5 ευρώ ανά ώρα.

Σύμφωνα με τα κριτήρια που έχουν τεθεί στην προκήρυξη και έχουν εγκριθεί από την αρμόδια διαχειριστική αρχή του έργου, η επιλογή των καταρτιζόμενων θα γίνει βάσει προτεραιότητας στην υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής σε επίπεδο Περιφέρειας. Από κάθε επιχείρηση θα επιλεγούν μέχρι πέντε καταρτιζόμενοι.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται από 13/10 μέχρι 31/10/2014 στην ηλεκτρονική σελίδα της ΚΕΕΕ: www.kainotomia.uhc.gr.