Επικίνδυνο αυτοσχέδιο όπλο εντόπισε κυνηγός!

aytosxedio oplo

aytosxedio oplo

Ένα αυτοσχέδιο φονικό όπλο, στημένο για παράνομη θήρα αγριόχοιρου, εντόπισε πριν λίγες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή της Σελλασίας μέλος του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης. Αφού το αφόπλισε, το παρέδωσε στον πρόεδρο κ. Γιάννη Καρβουνιάρη, ο οποίος με τη σειρά του κινήθηκε αρμοδίως, παραγγέλλοντας έρευνα για τον εντοπισμό του λαθροκυνηγού.

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι θηροφύλακες ή τα μέλη του συλλόγου γίνονται θεατές παρόμοιων περιστατικών (θηλιές, δαγκάνες, αγκίστρια κλπ για παράνομη θήρα). Όμως, αυτή τη φορά ο ασυνείδητος -ή οι ασυνείδητοι- ξεπέρασε με αυτήν την εγκληματική ενέργεια κάθε φαντασία, αν αναλογιστεί κανείς ότι το όπλο στήθηκε λίγα μέτρα από κεντρικό και αγροτικό δρόμο και θα μπορούσε να σκοτώσει οποιονδήποτε ανυποψίαστο περαστικό”, σημειώνει ο κ. Καρβουνιάρης και συνεχίζει: “Τέτοιοι άνθρωποι δεν υπάρχουν στην κυνηγετική οικογένεια και φυσικά, αν υπάρχουν, δεν τους θέλουμε κι επιβάλλεται να απομονώνονται και να τιμωρούνται παραδειγματικά. Δεν έχουμε να κάνουμε με αμέλεια ή ένα τυχαίο γεγονός, αλλά με μία προσπάθεια δολοφονίας από αυτόν που σκέφτηκε να στήσει το φονικό όπλο, δηλαδή για έναν συνειδητά δολοφόνο”.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος εφιστά την προσοχή στα μέλη του, ώστε σε ανάλογες περιπτώσεις να καλούν αμέσως τις αρμόδιες αρχές για επιτόπιο έλεγχο. Τους συμβουλεύει επίσης, όσο μπορούν, να είναι προσεκτικοί κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής τους δραστηριότητας στα δάση, μιας και συχνά καταγγέλλονται παρόμοια περιστατικά.